Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posvađali se zbog smeća

Radnik Čistoće opsovao pa lopatom nasrnuo na oca premijera Milanovića

Stipe Milanović
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
13.05.2015.
u 21:55

Zaposlenik Holdinga Z. G. (45) prekršajno je prijavljen zbog remećenja javnog reda. Holdingova dluka o mogućim sankcijama tek slijedi

Otac premijera Zorana Milanovića, 78-godišnji Stipe Milanović, zahvaljujući dobrim refleksima izbjegao je udarac lopatom kojom ga je oko 8.30 sati u zagrebačkoj gradskoj četvrti Črnomerec pokušao udariti 45-godišnji radnik Čistoće Z. G.

Do sukoba je došlo kada je Stipe Milanović zamolio djelatnika Čistoće da očisti smeće ispred stepenica na ulazu u zgradu u Ulici grada Gualdo Tadina kod kućnog broja 26 gdje premijerov otac živi. Molba da očisti ulazni dio stubišta izazvala je svađu.

Dobio prekršajnu prijavu

Zaposlenik Čistoće Z. G. počeo je psovati i vrijeđati premijerova oca, a ubrzo nakon toga potpuno je izgubio živce i zamahnuo prema njemu lopatom, nakon čega je Stipe Milanović pao na tlo. Incidentu su svjedočili i susjedi, koji su nazvali policiju i alarmirali je o svađi ispred zgrade.

Djelatnik Čistoće u međuvremenu je otišao u ispostavu Holdingove podružnice Čistoće u Vukasovićevu ulicu, gdje je po njega došla policija sat vremena nakon što se sukob dogodio te ga odvela u postaju. Nakon kriminalističke obrade zaradio je prekršajnu prijavu kojom ga se tereti za narušavanje javnog reda i mira, dok je u tom vremenu premijerovu ocu pružena liječnička pomoć zbog ozljede koju je zadobio nakon pada izbjegavajući udarac lopatom.

Iako nije zadržan na bolničkom liječenju, sve do zaključenja izdanja Stipe Milanović nije bio dostupan za komentar – mobitel mu je bio ugašen još od prijepodnevnih sati.

Zbog čega je djelatnik Čistoće izgubio kontrolu, nije poznato, no oni koji dobro znaju premijerova oca kažu: – Sigurni smo da ga čistač nije napao bez razloga.

– Poznajem Stipu četrdeset godina, siguran sam da će mi se kasnije pohvaliti s tim, on vam je jedan od onih koji inzistiraju na tome da uvijek bude po njihovu. Mogu vam samo reći da sumnjam da ga je taj dečko napao iz čista mira. On svako malo izazove nekakav incident s čistačima ili radnicima Zrinjevca. Uvijek je u pravu, nitko drugi ne zna ništa, i ljude to zna izbaciti iz takta. Na svoje sam oči vidio, prije dvije, dvije i pol godine, kada sam s njim išao na kavu dolje u Ilicu, kako se posvađao s jednim dečkom. Taj dečko parkirao je auto na nogostupu i Stipe mu je počeo prigovarati. Porječkali su se pa je taj vozač izgubio živce i pljusnuo ga. Prijetio mu je Stipe da će ga tužiti, ali odustao je od toga kada se smirio – kaže Mladen Dedić, koji živi u zgradi do premijerova oca i prijatelj je Stipe Milanovića.

Znao je zvati Holding

Osim prekršajne prijave, djelatniku Holdingove podružnice Čistoće prijete i sankcije na poslu – konkretni potezi poduzet će se, kažu u Holdingu, tek kada se načistac izvedu sve okolnosti događaja.

– Nakon što u podružnici provjerimo tijek događaja i dobijemo policijsko izvješće bit će poduzete odgovarajuće mjere prema radniku Čistoće – kratko su poručili iz Zagrebačkog holdinga ne želeći otkriti je li radnik sam nadređenima prijavio događaj.

Neslužbeno ipak doznajemo kako je Stipe Milanović znao okretati infotelefon podružnice Holdinga. Zvao bi da prijavi kako u ulici nešto treba pomesti ili počistiti, a u centar podružnice slao je i mailove sa sličnim zahtjevima. U svojim pozivima i pisanim pritužbama Stipe Milanović nikada, kako doznajemo, nije bio nepristojan niti je na račun sina, premijera Milanovića, zahtijevao da se njegove pritužbe uvaže.

>>Djelatnik Čistoće lopatom napao Stipu Milanovića (78)

Komentara 122

RU
rudvanvart
22:29 13.05.2015.

Hoće li zaposlenik čistoće imati priliku dati svoj iskaz nekom mediju ili moramo prihvatiti verziju koju nam serviraju Milanović senior, Ostojićeva policija i partijski mediji?

DU
Deleted user
22:13 13.05.2015.

Gotovo sam siguran da je bilo ono:"Znaš ti tko sam ja!" A nakon toga lopata sama poletjela. Pa kad ga je susjed i prijatelj tako lijepo opisao onda je sve jasno.

SU
suncesmokvemaslina
22:07 13.05.2015.

kakav otac takav sin...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije