Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon unije

Radnici iz budućih članica EU neće imati istu slobodu kretanja

radnici
Foto: Marko Prpić/Pixsell
03.11.2015.
u 07:00

Velika Britanija u pregovorima o redefiniranju svog statusa unutar EU traži da joj se omogući zabrana slobode kretanja radnika iz budućih novih zemalja članica EU na dulje prijelazno razdoblje, možda čak i do 20 godina.

Državljani svake sljedeće države koja uđe u punopravno članstvo EU, poput Albanije, Srbije ili možda čak i Turske, vjerojatno neće imati ista prava prilikom zapošljavanja drugdje u EU kao što imaju Hrvati.

Prema postojećim pravilima, "stara" zemlja članica EU može uvesti maksimalno sedmogodišnje prijelazno razdoblje prije no što otvori svoje tržište rada za državljane iz nove zemlje članice EU, ali Velika Britanija u pregovorima o redefiniranju svog statusa unutar EU traži da joj se omogući zabrana slobode kretanja radnika iz budućih novih zemalja članica EU na dulje prijelazno razdoblje, možda čak i do 20 godina.

>>I žohari se smiju jesti ako 25 godina nitko od njih nije umro

>>111 milijuna eura za hranu pod motom 'Uživajte, iz Europe je'

Komentara 7

Avatar kravata
kravata
07:28 03.11.2015.

Unija vise ne zna gdje suplja.Nema drzave bez granice i svog novca i dobrog gospodara.

IC
Icke
07:57 03.11.2015.

Europska unija je diktatura i obmana najgore vrste..

Avatar Maryo
Maryo
01:01 06.11.2015.

I neka... bolje tako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije