Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eksplozija

Radnica poginula u snažnoj eksploziji stroja za glačanje

eksplozija tvornica policija (1)
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/6
29.03.2011.
u 20:56

Još je jedna žena, najvjerojatnije njezina kolegica koja se nalazila u blizini, ozlijeđena. Nesreća se dogodila oko 19 sati.

U snažnoj eksploziji stroja za glačanje u pogonu tvrtke Pletenina Iris u Industrijskoj zoni Kukuljanovo poginula je 51-godišnja radnica iz Rijeke koja je radila uz stroj, a još je jedna žena, najvjerojatnije njena kolegica koja je bila u blizini, ozljeđena. 

Očevid vodi istražna sutkinja Županijskog suda u Rijeci Ksenija Zorc, a još se ne znaju okolnosti nesreće koja se dogodila nešto prije 19 sati u pogonu na prvom katu hale. Na mjesto nesreće izašao je i doktor sudske medicine dr. Dražen Cuculić, a nešto kasnije i inspektor zaštite na radu.

 

Komentara 5

AN
ana1
01:06 30.03.2011.

Zakaj komentirate ako nemate ništa pametno za reči! U takvim prilikama dati pietet mrtvom bez glupih komentara!

CO
covjek
09:02 30.03.2011.

@pejok & mica1111 Kako možete biti takvi smradovi kad je netko izgubio ženu i majku koja je poginula na radnom mjestu?

DO
domovac
14:15 30.03.2011.

Tužno je što je žena izgubila život na radnom mjestu. Njen gubitak je za obitelj nenadoknadiv. E, sad se postavlja pitanje odgovornosti za propuste koji su doveli do ovog nemilog slučaja. Voditelji istrage kažu da se još ne znaju okolnosti nesreće, što baš i ne „drži vodu“… Eksplozija je u tim uvjetima i procesima mogla nastati jedino zbog povećanog tlaka pare koja se koristi kod peglanja/glačanja, a dobiva se u parogeneratorima ili tzv. parnim postajama. Takvi uređaji moraju imati ugrađene sigurnosne elemente, podliježu također redovitom atestiranju (posude pod tlakom), da ne nabrajamo i vrlo je mala vjerojatnost da se radi o ljudskom faktoru pogreške od strane manipulanta/radnika… E, sad dolazimo do grma u kojem leži zec: - sve se manje pozornosti obraća na redovno održavanje generalno, te u toj stavci nadobudni poslodavci vide faktor uštede, nažalost… Zapošljavanjem kućnih kvazimajstora još se čini više štete… Nažalost, bojim se iz sveg priloženog da scenarij ide prema već dobro nam poznatom zataškavanju… Tužno, ali istinito…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije