Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje bivšem šefu Holdingove uprave Slobodanu Ljubičiću i četvorici

Rađenović: Kikaš mi je sugerirao da zažmirim zbog Stipe Ćorića

Ljubičić, Rađenović
Robert Anić/Pixsell
13.11.2009.
u 15:16

Prema odluci Holdinga, Ćorić nije imao pravo na auto – svjedočio je danas savjetnik u Holdingu Kovačević.

– Zanimljivo je da Stipu Ćorića brani isti odvjetnik kao i mog napadača Miodraga Šimunca – prokomentirao je danas po izlasku s Općinskog kaznenog suda bivši direktor Zagrebačkih cesta Igor Rađenović, lani pretučen jer je USKOK-u prijavio kriminal u tvrtki kojoj je bio na čelu.

Nije smio koristiti auto

Na sudu je Rađenović svjedočio u postupku protiv bivšeg šefa Holdingove uprave Slobodana Ljubičića, bivšeg pomoćnika tehničkog direktora Cesta Stipe Ćorića i još trojice osoba zbog zloporabe položaja i ovlasti te prijevare u Cestama.

Rađenović je obrazložio zašto je uskratio Ćoriću cjelodnevno korištenje službenog automobila na koji ovaj inače nije imao pravo. Kazao je kako je po dolasku u ZG ceste u rujnu 2007. godine trebalo racioonalizirati troškove ove tvrtke te je zbog toga otkazan rent a car najam 27 automobila.

Jedan od njih koristio je i S. Ćorić, a optužnicom se stavlja na teret S. Ljubičiću da mu je mimo Rađenovićeve odluke on odobrio dalje korištenje auta te tako oštetio Ceste za dvadesetak tisuća kuna.

– Ljubičić mi je usmeno i telefonski nekoliko puta prijateljski sugerirao da zažmirim i ostavim Ćoriću auto. Kazao sam mu da neću popustiti. Kasnije me nazvao Žarko Maričić (zaposlenik Holdinga, op. a.) i rekao da je Ljubičić odlučio da se Ćorićev auto prebaci u drugu podružnicu – kazao je bivši direktor ZG cesta.

Pero Kovačević, savjetnik u Holdingu, također je danas svjedočio. Prema nalogu sadašnjeg šefa najmoćnije zagrebačke tvrtke Ive Čovića, sastavio je izvješće o načinu na koji je Ćoriću omogućena uporaba automobila kako bi se ubuduće takve situacije izbjegle.

– Prema odluci Holdinga, Stipo Ćorić nije imao pravo na ovaj auto. Zagrebačke ceste su ga o tome pokušale brzojavnom obavijestiti, ali nisu uspjele – rekao je Pero Kovačević.

Njegova je tvrdnja iznenadila pak Slobodana Ljubičića koji je za vrijeme glavne rasprave mirno proučavao podeblji snop papira na kojima je bio vidljiv Holdingov logotip.

Presuda u prosincu

Sutkinja Tamara Pleše objavit će presudu petorici optuženih za mućke u Zagrebačkim cestama 18. prosinca.

Komentara 2

OB
-obrisani-
15:54 13.11.2009.

ma nista od svega toga, kikas je skupa s bandicem je prije nego je sebi nagrabio svima ostalima stavio putar na glavu to je od pojave ludog tudjmana do danas najbolji recept za otimanje, prvo omoguci svima ostalima a ondaa kikas dolazi po svoje, zasticen ko bijeli medvjed

DU
Deleted user
21:59 13.11.2009.

jasno da ništa od toga. Iza svih afera stoji kumek Mile a iza njega Kikaš, nagrabili se lopovi. Zažmirili su na oba a ne na jedno oko. Mislim čak ni da Kikaš nije naručitelj batinaša već sam kumek Mile. Naravno u pravom kumovskom stilu izrazio je zgražanje i sućut i hladnokrvno ispalio \"hitac u glavu\" (samo parafraza).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije