Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Radić bi završio karijeru na Pelješkom mostu

Radić bi karijeru volio završiti upravo na tom mostu “barem kao nadzornik”.
22. siječnja 2014. u 12:00 2 komentara 1013 prikaza
jure radić

Jure Radić, neimar hrvatske građevinsko-političke scene, uskrsnuo je na HTV-u nakon što su probuđene nade za dovršetak Pelješkog mosta. Svoju bi karijeru, priznaje, volio završiti upravo na tom mostu “barem kao nadzornik”, ne krije Radić čija je tvrtka IGH jedva preživjela nakon predstečajne nagodbe. Razumijemo da ima već spremne projekte po raznim cijenama, s farbanjem i bez, ali nas je pomalo strah kako će obavljati nadzor radova. Upravo je IGH “nadzirao” asfaltiranje sarajevske zaobilaznice, što se ovih dana istražuje jer je nanesen pretanki sloj asfalta.

Socijalno osjetljivi direktor i sebe oslobodio plaćanja

Nikola Mimica, bivši direktor omiškog komunalnog poduzeća, osumnjičen je da je oštetio poduzeće i državni proračun za 330.000 kuna jer ni on ni njegovih 50 djelatnika od 1991. do 2013. godine nisu platili ni jedan jedini račun za odvoz smeća. Mimica se u Slobodnoj pravda da je socijalno osjetljiv prema radnicima kojima su male plaće, ali pritom ne objašnjava zašto odvoz smeća nisu plaćali ni direktori pa ni on sam koji sigurno nije socijalni slučaj.

Traže se uspješni, ali ne po Nadanovim mjerilima

Sabina Škrtić, v.d. predsjednica HGK, pozvala je zainteresirane da se kandidiraju za predsjednika komore. Kandidati moraju imati 10 godina uspješnog rada i ne smiju biti kažnjavani. Većina dobitnika Zlatne kune, dakle, nije u igri.

Ivica Kostović u potrazi za genijalnim idejama

Ivica Kostović, akademik i bivši potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, prihvatio je ponudu predsjednika HDZ-a da obnovi rad stranačke akademske zajednice “Ante Starčević” koji je posve zamro. Kostović je pritom inzistirao da se prihvati njegov prijedlog prema kojem članovi akademske zajednice mogu biti i oni koji nisu članovi stranke, što samo po sebi govori da intelektualce ne privlači stranački angažman u HDZ-u. Akademska zajednica HDZ-a neće se baviti dnevnom politikom, naglašava Kostović, i pritom objavljuje da imaju mnogo veće ambicije. Kostović od akademske zajednice HDZ-a očekuje da bi “trebalo biti genijalnih ideja” koje će proslijediti stranci na realizaciju. Živi bili pa vidjeli.

Franka Batelić
tužna vijest
Velika tuga u obitelji Franke Batelić: 'Otišla je sama, iznenada,u tišini...'
Aquaestil
PROMO
Preživjeli smo sve krize, stvorili međunarodni brend i proširili posao, a sada otvaramo nova radna mjesta
  • 2Xgeneral:

    Ne damo neimara našeg graditeljstva i domovine!!! Tko će učiti mlade naraštaje??? Zabranite mu i odlazak u mirovinu!! On još puno može dati za našu zemlju kao naš drug Tomac! Gubimo nadprosjećno sposobne osobe. Do kada??

  • Deleted user:

    nemoj Jure ko' Boga te molim......