Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Radeljić zna tajne i pikanterije, radio je za Glavaša, Sanadera, Karamarka...

Naslovnica
23.12.2018.
u 00:05

Dobro upućeni uvjereni su da se sastanak s djelatnikom SOA-e zbio, ali pitanje je na čiji poticaj.

Mate Radeljić čovjek je velikih političkih ambicija, često mijenja saveznike, ali uvijek se “dočeka na noge”. Tako će donedavnog savjetnika Kolinde Grabar-Kitarović za unutarnju politiku opisati poznanici u Osijeku, odakle je i stigao u Ured predsjednice prije četiri godine.

Radeljić je uvijek bio čovjek iz sjene, a napad na donedavnu šeficu - slučajno ili ne - bacio ga je pod svjetlo reflektora. Stoga su tim njegovim potezom iznenađeni svi koji prate njegov rad. Bliski suradnici predsjednice s kojima smo razgovarali kažu da je razloga za Radeljićevu smjenu bilo nekoliko, ali svi se svode pod isti nazivnik: Radeljić je jednostavno izmakao kontroli i počeo se ponašati kao da je on predsjednik. - Netko ga je uvjerio da je budući lider desnice - kaže nam jedan suradnik Kolinde Grabar-Kitarović.

Radeljić u svojoj bogatoj karijeri dosad nikad nije prelazio tu granicu. Surađivao je svojedobno s Branimirom Glavašem, a onda je, uoči lokalnih izbora 2013. godine, bio u ekipi koja je u sjeni odrađivala kampanju Ivici Vrkiću, nezavisnom kandidatu iza kojega su stali SDP i HNS. Radeljić je tada bio direktor Osječke televizije, u vlasništvu poznatog slavonskog poduzetnika Željka Biloša. Bila je to, zapravo, neformalna skupina kojoj je osnovni cilj bio maknuti Glavašev HDSSB i tadašnjeg gradonačelnika Krešimira Bubala s vlasti. I taj su posao, ocijenit će upućeni, uspješno odradili.

Kada je Ivica Vrkić toga ljeta i zasjeo na čelo grada na Dravi, i Mate Radeljić “preselio” se u gradsku upravu, kao pročelnik Ureda gradonačelnika. No, nije to bio posao koji ga je previše intrigirao. Već pet mjeseci poslije seli se u Zagreb. Kratko je ondje radio kao samostalni savjetnik u Hrvatskoj gospodarskoj komori. Uključio se ubrzo u predsjedničku kampanju HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović. Baš u to doba, bio je u vrlo dobrim odnosima s Tomislavom Karamarkom. Nije isključeno da ga je upravo Karamarko preporučio predsjednici.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od nedjelje ili u našem e-izdanju.

Ne propustite i sljedeće teme:

>>Michaela Kaniber - Imoćanka najmoćnija žena Bavarske

>>Velika rekonstrukcija - 12 godina Isusova života koje je Biblija prešutjela

>>Submarine - Domaći lanac burgera širi se po Hrvatskoj i svijetu

>>Zagorski gladijatori - Rusija je velika, ali zapamtit će gdje se nalazi naša Donja Stubica

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar Observer
Observer
00:02 23.12.2018.

Jaca i Lignja kritiziraju predsjednicu , znaci predsjednica je ipak u pravu

Avatar Tito Krmčina
Tito Krmčina
00:57 23.12.2018.

Ništa on nezna.

ZA
zagi101
22:54 22.12.2018.

a on je neko nama bitan????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije