Naslovnica Vijesti Svijet

Putin na Krimu udario temelje ruskog interneta

Rusi ne žele da im netko napravi upravo ono za što njih optužuje Zapad – hakiranje i masovno otuđenje podataka
12. lipnja 2018. u 18:04 9 komentara 1075 prikaza
Vladimir Putin
Foto: SPUTNIK/REUTERS/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Ruska vojska gradi veliku cloud infrastrukturu koja će joj omogućiti da ostane povezana čak i u slučaju da se Rusiju odvoji od ostatka cyber svijeta.

Vladimir Putin susret na vidiku Putin pozdravlja summit Trumpa i Kima, spreman se sastati s američkim predsjednikom

Taj samo ruski internet omogućio bi da opstane i komercijalni promet koji, dakle, ne bi imao vezu s vanjskim svijetom, ali bi ostao interno funkcionalnim. Taj cloud stoji šest milijuna dolara, a oslanjat će se na niz podatkovnih centara porazmještenih diljem Rusije. Prvi je centar već zgotovljen u vojnom Južnom okrugu, u koji spada i anektirani poluotok Krim, kao i dijelovi istočne Ukrajine.

Glavni tehnološki savjetnik Vladimira Putina Herman Klimenko izjavio je da je već prije bilo moguće da ruski kibernetički prostor funkcionira na starijoj mreži nazvanoj Closed Transfer Segment, no kada se dovrši ruski cloud, bit će spremni na svaki scenarij. K tome, on bi funkcionirao neovisno od sadašnjeg Domain Name Systema, koji se danas koristi u svijetu.

Kanadski summit G7 Trumpa ne zanima zajedništvo, on se ponaša kao trgovac

To ne znači da će se Rusija i izdvojiti iz interneta. Prema saznanjima zapadnih stručnjaka, kompletna infrastruktura napravljena je u Rusiji, koja već dugo ulaže u visoku vojnu tehnologiju ovakvog tipa. Cilj je jasan, Rusi ne žele da im netko napravi upravo ono za što njih optužuje Zapad – hakiranje i otuđenje podataka.

Vladimir Putin
1 / 9
Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un došao je u Singapuru gdje će se sastati s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.
Vladimir Putin Otvorena linija Putin: Treći svjetski rat mogao bi značiti kraj civilizacije sarajevo Palmer: Rusija potiče kaos u državama zapadnog Balkana

 

Kako je DHL postao vodeća logistička tvrtka u svijetu i kakvi su im planovi za Hrvatsku
DOSTAVA
Počeli su koristiti robote, umjetnu inteligenciju, tehnologije proširene stvarnosti i samovozeća vozila
  • boskovic:

    Krim je uvjek bio Ruski

  • Deleted user:

    Svi koji kažu da Krim nije Ruski tanđaru u ruke pa odite pomoći Ukrajini kada to već neće NATO napraviti. Bar će biti manje zapadnih IS obožavatelja.

  • namrgođen:

    Krim je ruski!! Većina je ruskog življa na Krimu!! Treb apoštovati Većinu!!!