Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za direktni dogovor

Pusić: Dobri odnosi Hrvatske i Crne Gore rješavaju Prevlaku

vesna pusić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
25.04.2016.
u 10:38

“Hrvatska prati vaše napore u ispunjavanju kriterija i znamo da ste ostvarili vidljiv napredak, što vas čini spremnima za punopravno članstvo”, ocijenila je Pusić,

 Bivša prva potpredsjednica hrvatske vlade Vesna Pusić izjavila je za podgoričku Pobjedu da “Hrvatska i Crna Gora imaju vrlo dobre odnose, a preostala otvorena pitanja treba rješavati, ali ne dozvoliti da na bilo koji način negativno utiču na odnose dvije države”.

Govoreći o pitanju Prevlake, kandidatkinja Hrvatske za glavnu tajnicu Ujedinjenih naroda (UN),  kazala je da je granice moguće riješiti i direktnim dogovorom.

“No, ako to nije moguće, onda je Međunarodni sud pravde najbolja adresa“, smatra Pusić.

Ona je podsjetila da je Hrvatska već na summitu u Wellesu prošle godine kazala da Crna Gora zaslužuje pozivnicu za članstvo u NATO.

“Hrvatska prati vaše napore u ispunjavanju kriterija i znamo da ste ostvarili vidljiv napredak, što vas čini spremnima za punopravno članstvo”, ocijenila je Pusić, dodajući da “svaka zemlja zaslužuje postati član NATO-a prema vlastitim zaslugama”.

“Jer jednom kad se kriteriji za članstvo postave, a vi ih ispunite, onda mora uslijediti i poziv”, poručila je Pusić.

>> Mi žene moramo se cijeniti, ali Vesna Pusić mogla je bolje raditi

>> Pusić: Iz razgovora s premijerom Oreškovićem shvatila sam da imam njegovu potporu

Komentara 7

SE
sestrićna
10:55 25.04.2016.

ona to u ime srbije...

KU
kunigunda
12:52 25.04.2016.

kaj ova baba još nije shvatila da više nije ministrica vanjski poslova u toj bivšoj vladi svi od prištavog zoka do nje imaju amneziju i već pola godine ne dolaze k sebi čini mi se slučajevi za psihijatriju a moždada ima neki tajni ugovor da je ministrica vp do kraja života ko zna što je zoka smuljao

DU
Deleted user
11:06 25.04.2016.

to im sad puno znači kaj je ona rekla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije