Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
privedena dvojica

Pucnjava u SAD-u za vrijeme maturalne: Ubijen maturant i njegov otac, više je ozlijeđenih

Virginija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
07.06.2023.
u 06:57

Žrtve su 18-godišnji mladić koji je bio maturant i njegov 36-godišnji otac, kaže policija. Policija još nije objavila njihov identitet.

Dvije su osobe ubijene, a nekoliko ih je ranjeno u pucnjavi koja se dogodila u utorak u parku u Richmondu u Virginiji dok su maturanti i njihove obitelji izlazili iz kina u kojem su upravo završile početne vježbe, priopćila je policija. Dvojica osumnjičenika privedena su nakon pucnjave koja je izbila nešto poslije 17 sati. EDT (2100 GMT) u kampusu Sveučilišta Virginia Commonwealth, gdje su se održavale lokalne maturalne svečanosti, rekli su novinarima privremeni šef policije Richmonda Rick Edwards i drugi dužnosnici.

VEZANI ČLANCI:

Preminuli su muškarci u dobi od 18 i 36 godina, a jedan od osumnjičenih bio je 19-godišnjak, rekao je Edwards.

BBC javlja da je ukupno sedam osoba upucano, a dvoje je ubijeno u pucnjavi koja se dogodila tijekom maturalne ceremonije. Pucnjava ispred kazališta Atria natjerala je studente u maturantskim haljinama da pobjegnu na sigurno, javljaju američki mediji. Još jedna matura zakazana za utorak je odgođena i sva nastava se otkazuje u srijedu.

Žrtve su 18-godišnji mladić koji je bio maturant i njegov 36-godišnji otac, kaže policija. Policija još nije objavila njihov identitet.

Kako je rekao Edwardsu, 19-godišnji osumnjičenik je priveden. Rekao je kako policija vjeruje da je poznavao barem jednu od žrtava. Još jedna osoba pronađena je naoružana pištoljem i isprva je privedena, ali policija sada vjeruje da nije umiješana u napad.

Video: Prevario ženu sa studenticom: 'Sve je snimila, a potom ga fizički napala'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije