Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZELENO SVJETLO Novi zakon o golfu osigurao razvoj

Prukljanu hoteli i golf-tereni kao na Brijunima

29.12.2008.
u 15:04

SKRADIN – Novim zakonom o izgradnji golfskih igrališta, nedavno prihvaćenim u Saboru, sve su poteškoće i nejasnoće u vezi s izgradnjom novih sadržaja namijenjenih razvoju elitnog turizma na obali Prukljanskog jezera napokon prevladane.

Pravo vrijeme
Stoga donošenje prostornog plana za to područje, koje je njime proglašeno turističkom zonom, doista nije bilo nebulozno kako su tvrdili neki Skradinjani neskloni razvoju visokokomercijalnog turizma na Prukljanu. Naprotiv, izrada tog temeljnog projekta prostornog uređenja njegove obale dogodila se u pravo vrijeme, istaknuo je gradonačelnik Nediljko Dujić na sjednici Gradskog poglavarstva, koji je, osokoljen donošenjem Zakona o golfu, već u prvoj polovici 2009. najavio osnivanje tvrtke za razvoj elitnog turizma na toj novoj, dosad nažalost neiskorištenoj turističkoj odrednici.

– Budući da je projekt dobio državni karakter i značenje, koji će se graditi po modelu Brijuni rivijere, nova će tvrtka sa sjedištem u Skradinu biti sastavljena od članova Vlade i mjerodavnih stručnjaka iz resornih ministarstava gospodarstva i turizma te članova ovdašnje gradske uprave.

Cijeli kompleks bit će smješten na već sigurnih 200 hektara zemljišta, a ako poneka parcela u privatnom vlasništvu bude sporna, primjenom zakona o mogućem izvlaštenju iz posjeda uz naknadu, na najbolji ćemo način regulirati imovinsko-pravne odnose u takvim slučajevima, ako ih bude – kazao je gradonačelnik.

Na adresu Gradskog poglavarstva tijekom 2008. godine za izgradnju golfišta s pratećim sadržajima stizale su ponude dokazanih europskih investitora i svjetskih gospodarskih korporacija, s kojima je gradonačelnik Dujić već uspostavio poslovne kontakte.

Sigurno ulaganje
Stoga im je nedavno donošenje Zakona o golfu zacijelo otvorilo mogućnost i jamstvo sigurnog ulaganja, poglavito zbog toga što iza tog visokokomercijalnog turističkog projekta stoji Hrvatska vlada, i po kojemu bi se na Prukljanskoj obali do koje će se stizati Dalmatinom uskoro trebali početi graditi suvremeno opremljeni hoteli i vile sa smještajnim kapacitetima između tri i četiri tisuće posjetitelja, vodeni perivoj te dva golfska igrališta, glavno i pomoćno.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije