Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sklonište za životinje pokupsko cerje

Protiv Predraga Barabe vodi se postupak zbog kaznenog djela ubijanja i mučenja životinja

Pokupsko Cerje
Foto: Grgur Žučko/pixsell
1/3
04.10.2016.
u 12:32

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici saslušalo je svjedoke, pribavilo dokumentaciju, a prije donošenja odluke naložit će i vještačenje

Uporno odbijanje udomitelja, psi ubijeni iako su imali udomitelje, provođenje nekih posebnih, samoinicijativno određenih pravila, samo su neki od razloga zbog kojih je velikogorička Udruga za zaštitu životinja 60+ prije gotovo godinu dana podigla kaznenu prijavu protiv vlasnika i voditelja Skloništa za životinje Pokupsko Cerje Predraga Barabe.

Bubi pokrenuo sve

Prijavili su ga, između ostalog, i za bezrazložno ubojstvo mješanca Bubija, o čemu je pisao i Večernji list. Potencijalna udomiteljica bila je osobno u skloništu, najavila dolazak, ali Bubija nije uspjela spasiti. Kad je pas ubijen, umjesto da je udomljen, u Gradu Velikoj Gorici, koji je tada imao ugovor sa skloništem, bili su šokirani informacijama. Tražili su od nadležnog ministarstva i nadležnih institucija da hitno ispitaju tvrdnje. Veterinarskom inspektoru sve su prijavile i potencijalne udomiteljice. Ništa se nije promijenilo pa je zbog svega podignuta i kaznena prijava.  

- Ne znam što se događa, zašto to tako dugo traje. Bila sam na razgovoru, sve rekla, imaju i pismene dokaze. Pa koliko dugo traje taj postupak? - pita jedna od potencijalnih udomiteljica.

Kako ni podnositelji prijave, Udruga 60+, nisu dobili nikakve informacije što se događa, poslali smo upit Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske. U kojoj je fazi istraga u spomenutoj prijavi, jesu li ispitani svjedoci i prikupljeni dokazi te je li donesena državnoodvjetnička odluka, a ako nije kada će biti, upitali smo ih.

Čeka se vještačenje

- Vezano za vaš upit o postupanju po kaznenoj prijavi protiv Predraga Barabe zbog ubijanja pasa koji su imali udomitelja te nebrige prema psima u Skloništu, Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici vodi predmet protiv Predraga Barabe zbog kaznenog djela ubijanja i mučenja životinja iz članka 205. Stavka 1. Kaznenog zakona, a predmet se nalazi u fazi istraživanja. Tijekom istraživanja saslušani su svjedoci i pribavljena dokumentacija, a prije donošenja odluke u predmetu će se naložiti vještačenje – odgovorili su nam iz Županijskog državnog odvjetništa Velika Gorica, ne navodeći o kakvim je vještačenjima riječ i kad bi mogla biti gotova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije