Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE POMOĆ

Prosvjed ispred KB-a Dubrava: 'Ne zanima nas tko je na vlasti. Izgaramo! Malo nas je'

Zagreb: Prosvjed medicinskih djelatnika ispred KB Dubrava zbog teških uvjeta rada
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/6
30.10.2020.
u 12:49

– Postoje problemi jer to je preveliki pogon. To su sad dvije bolnice u jednoj. Najavljivano je da ćemo dobiti pomoć, zahvaljujem svima koji su dobrovoljno došli pomoći – kazala je medicinska sestra

Ispred KB-a Dubrava u Zagrebu okupilo se više desetaka medicinskih djelatnika te bolnice koji su prosvjedovali tražeći pomoć. 

– Ovo ne može biti samo COVID bolnica, osoblja nema, svi se bore s virusom, od njega ne bježimo, ali mislimo da nije u redu da jedina bolnica u Zagrebu koja pokriva enormno područje postaje COVID bolnica. Gdje će naši pacijenti koji nisu oboljeli od koronavirusa? Apeliram na nekoga tko može to promijeniti, ne zanima me tko je na vlasti, jako se borimo. Izgaramo, malo nas je. Ne može samo jedna kuća participirati u liječenju COVID pacijenata, svaka bolnica mora dati svoj obol – kazala je za N1 medicinska sestra Verica Šeb. 

Medicinska sestra je komentirala i napise o tome da je stanje u bolnici teško. 

– Ne želim mnogo komentirati napise, ali teško je. Zar mislite da su pacijenti gladni, žedni i goli u ovakvoj bolnici? Nitko iz COVID centra nije izašao anoreksičan, to su sramotne izjave. Postoje problemi jer to je preveliki pogon. To su sad dvije bolnice u jednoj. Najavljivano je da ćemo dobiti pomoć, zahvaljujem svima koji su dobrovoljno došli pomoći

Podsjećamo, u bolnicu je stiglo osam medicinskih sestara koje bi trebale pomoći. 

Novi  predsjednik Upravnog vijeća Silvio Bašić rekao je nakon prosvjeda da razumije probleme, ali da je posao liječnica takav da ga umjesto njih ne može obaviti netko drugi.

– U Hrvatskoj nedostaje liječnika i sestara, ali to nije novo. Moramo s postojećim kadrom bolesnicima pružiti potrebnu skrb – rekao je Bašić, prenose 24sata. 

VIDEO: Jedan dan u KB-u Dubrava – bolnici prenamijenjenoj u centar za COVID-19

 

Ključne riječi

Komentara 71

DU
Duslikr
13:06 30.10.2020.

Nije korona kriva za ovo što se događa! Podrška osoblju!

DU
Deleted user
13:35 30.10.2020.

Neki dan smo to isto gledali u Španjolskoj.Jad i čemer kao i kod nas.Političari bi trebali kao u Ukrajni završiti u kontejnerima

SN
snicl
13:22 30.10.2020.

Ne zaboravite,ovo je sve počelo medijskom hajkom!VL takoder.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije