Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pronađene još tri lažne diplome: Učiteljica 30 godina radila u školi

Iz Ministarstva obrazovanja izvijestili su o novim lažnim diplomama.
31. svibnja 2019. u 12:49 31 komentara 5618 prikaza
Diplome
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Ilustracija

Ministarstvo znanosti i obrazovanja izvijestilo je u petak da su pronađene još dvije lažne diplome i jedna svjedodžba osoba zaposlenih u hrvatskim školama, što su ukupno 22 krivotvorene isprave otkrivene otkako traje provjera diploma i svjedodžbi u osnovnim i srednjim školama.

Diplome kupili svjedodžbe? Policija u lovu na službenike s lažnim diplomama, do sada pronađene 22 krivotvorine

Pronađene su lažne diplome Pedagoškog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani, s kojom je osoba trideset godina radila u razrednoj nastavi, te Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, s kojom je osoba 26 godina predavala predmete iz strojarske grupe.

Otkrivena je i krivotvorena svjedodžba jednoga učilišta s kojom je zaposleni deset godina radio kao noćni pazitelj u jednom učeničkom domu.

KRIVOTVORENE ISPRAVE Nove lažne diplome na Učiteljskom fakultetu i Strojarstvu, spremačica lažirala svjedodžbu

Za sve navedene slučajeve pokrenuta je procedura prema nadležnim tijelima, a osoba koja je bila zaposlena s lažnom diplomom Fakulteta strojarstva i brodogranje dala je otkaz.

- Provjera vjerodostojnosti isprava već sad je snažna antikorupcijska mjera kojoj je glavni cilj vratiti povjerenje u sustav odgoja i obrazovanja. Važno je da smo osvijestili potrebu sustavne provjere i da se uspostavila procedura pri novom zapošljavanju da do toga više ne dođe. Ako želimo društvo u kojemu ćemo imati nultu stopu korupcije, svatko u svojemu djelovanju mora preuzeti svoj dio odgovornosti- poručila je tim povodom ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

IZ ISTANBULA STIGLI U ZAGREB
Svaki dan pripremamo 30 vrsta baklava, nismo ih mogli napeći ni usred krize
Otok Rab
Kraljevska oaza
Otok Rab: Istražite otok sreće koji skriva najljepše pješčane plaže na kojima se kupao i britanski kralj Edward VIII.
  • crodux:

    ako recimo jedan antifašist Miletić pijan drogiran prkosi narodu i dalje je na funkciji zašto onda ne bi zadržali te ljude na mjestima ako odgovorno rade svoj posao!

  • bombaatomska:

    Postoji samo lažno znanje a sve diplome na svijetu su ionako lažne.

  • angeomihael:

    Polaganje ispita ide ovako.Jedan tzv profesor koji misli da nešto zna ispituje studenta koji je nabubao gomilu gluposti na pamet i sad pun treme prepričava gluposti koje mu nikada neće trebati u životu niti imaju ikakvu svrhu.To je zaglupljivanje.