Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA SOFTVER

Procurile poruke Josipe Rimac i Gabrijele Žalac: 'Sutra ćemo dogovoriti s AP'

Zagreb: Dolazak članova HDZ-a na sjednicu Predsjedništva
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/2
26.01.2023.
u 23:35

Poruke su razmjenjivale nakon odluke Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) koja je srušila prvi natječaj za softver.

Europsko tužiteljstvo (EPPO) nedavno je podiglo optužnicu protiv bivše ministrice Gabrijele Žalac zbog sumnje da je oštetila državni proračun i proračun EU kupnjom nerealno skupog softvera. EPPP dignuo je optužnice i protiv konzultanta Mladena Šimunca, vlasnika tvrtke Ampelos Marka Jukića, te donedavni ravnatelj ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje (SAFU) Tomislav Petric.

Istražitelji su tijekom istrage pronašli WhatsApp grupu u kojoj su poruke razmjenjivale Gabrijela Žalac i bivša državna tajnica Josipa Rimac, doznaje Telegram. Poruke su razmjenjivale nakon odluke Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) koja je srušila prvi natječaj za softver.

"Srećiceeee. Samo hrabro. Vidim da su i ovi u javnoj nabavi išli kontra. Ako ti tamo nešto treba samo me zovi. Za tebe sve", stoji u poruci koju je Rimac poslala Žalac.

Par dana kasnije Gabrijela Žalac poručuje: "Ali gle. Ovo će bit po mom. Što prije". "Sutra ćemo dogovoriti s AP, i složimo mi kontru”, odgovara joj Rimac.

“Koji su to smradexi. Treba im pokazat sa smiješkom na licu. A pravit se glupave. Oni misle da su bogovi”, piše Žalac i dodaje: “Treba njima niz dlaku gladiti… i raditi kurvanjski posao”.

Obrana Gabrijele Žalac negira krivnju za optužnice koje joj se stavljaju na teret.  “Za sve su bili zaduženi ljudi u pojedinim stručnim službama”, tvrdila je u svom iskazu navodeći kako ona nije bila zadužena za proces javne nabave.

VIDEO: Višegrad: Tone smeća iz tri zemlje plutaju Drinom

Komentara 9

AR
aristip2021
04:36 27.01.2023.

Uh, dobro je ja sam AR a ne AP..., AP javi se da čujemo što ti imaš reći na ove optužbe :)

BU
Budni
06:19 28.01.2023.

Štiti šefuvu guzicu!Jer zna da bude opet u vladi kada se sve smiri!

ZI
zinegoid
09:10 27.01.2023.

prosječne hdz-eovke, drugi još nisu razotkriveni... kako kažu, tako se to radi u državnom podzemlju, naivan narod trpi i šuti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije