Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJELOM PRSTA

Propucao se još jedan hrvatski vojnik u Afganistanu

Hrvcon
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
01.04.2014.
u 16:19

Pripadnik 23. HRVCON-a pištoljem je ozlijedio dlan lijeve ruke pri čemu je došlo i do prijeloma zgloba malog prsta lijeve ruke

Pripadnik 23. HRVCON-a u operaciji ISAF u Afganistanu propucao se danas za vrijeme redovitog čišćenja osobnog naoružanja, izvijestio je MORH. Vojnik je oko 13.30 sati po lokalnom vremenu u kampu Ghazni pištoljem ozlijedio dlan lijeve ruke pri čemu je došlo i do prijeloma zgloba malog prsta lijeve ruke.

Odmah mu je pružena pomoć od strane bolničara 23. HRVCON-a i liječnika medicinske službe ISAF-a. U vojnoj bolnici u kampu Ghazni utvrđeno je da se radi o prijelomu zgloba prsta lijeve ruke, a naknadno će se utvrditi daljnji tijek liječenja.

Pripadnici Vojne policije provode očevid kako bi se utvrdile okolnosti ovog događaja.

Ovo nije prva nezgoda pripadnika hrvatskog kontingenta u Afganistanu. Tako si je između ostalog lani razvodnik G. P. propucao dlan lijeve ruke, što je u listopadu 2012. godine učinio i razvodnik F. M. lijeve ruke, a u lipnju 2011. jedan je vojnik čisteći pištolj kolegi prostrijelio lijevu potkoljenicu.

Zbog čestog samoranjavanja prošle su godine u listopadu većini hrvatskih vojnika u misiji ISAF oduzeti pištolji, odnosno morali su ih pohraniti u skladišta.

>> Pripadnica hrvatskog kontingenta u Afganistanu ozlijedila ruku

Komentara 15

DU
Deleted user
16:54 01.04.2014.

Prema mom neimenovanom izvoru za odlaske u razne misije uvijek je gužva i obično otputuju oni koji imaju najbolju vezu, a to su obično 'kancelarijski štakori' kojima je oružje zapravo vrlo strano.

DP
dva pišem pamtim jedan
17:03 01.04.2014.

kad u hv danas primaju samo preko veze ,razmažena i nesposobna derišta odrasli na cajkama, djeca ratnih profitera i nedomoljuba,vojska nam sve više izgleda ko narodnjački klub.U vojsci su samo zbog plaće a instruktori se žale da se sve dogovara telefonom bez obzira na uspješnost kandidata na obuci i sposobnosti vojnika,ako je kumče ili rođo ne diraj:ono po naški dobar je mali ili mala?

DR
Dreamliner
18:12 01.04.2014.

Eh sramote za HV. Da našim vojnicima oduzimaju oružje jer neznaju kako baratati s njim. To sigurno nisu vojnici iz Domovinskog rata. A što bi bilo da ga je trebao upotrijebiti kada ga jadnik nezna ni očistiti? Kotromanoviću nemojte slatii vojnike u Afganistan preko veze. Ipak tu treba znanje i iskustvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije