Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suluda obrana

'Prijetio sam šefovima Plodina jer su meso i hrana za pse bili loši'

Joso Novković
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
20.03.2014.
u 19:59

Noković zamjera Ćurkoviću i to što nije bio na ratištu i što danas daje male plaće radnicima u Plodinama. Ogorčen je tajkunima

Joso Noković (48), umirovljenik iz Kostrene pokraj Rijeke, koji je od trgovačkog lanca Plodine pokušao izvući stotine tisuća eura prijetnjama da će otrovati namirnice u trgovinama, dva sata objašnjavao je tužiteljima što ga je potaknulo na suludu akciju.

Tvrdio je kako nije ni sanjao da će završiti u pritvoru jer mu cilj nije bio novac nego je želio malo “prodrmati tajkuna Ćurkovića”, vlasnika Plodina. Usto nije bio zadovoljan kvalitetom namirnica u Plodinama, osobito mesom i hranom koju je kupovao za svoje pse. Za sve se neugodnosti koje je izazvao čak se i ispričao, a danas se na sudskom hodniku, dok je čekao odvođenje u zatvor, Noković nastavio sam za sebe “obračunavati” s Ćurkovićem govoreći da se bogatio i otvarao trgovine dok je on bio u rovovima i na ratištu.

Inače, Noković je nekad radio kao pravosudni policajac u Zagrebu, bio je dragovoljac Domovinskog rata, obolio je od PTSP-a i umirovljen je, a sam je rekao da PTSP liječi radnom terapijom pa je tako i pisanje pisama i raznih bilješki koje su pronađene u stanu dio terapije. Iz njegove priče i onoga što je govorio na sudskom hodniku čini se da je za Nokovića glavni motiv za iznudu bila njegova ogorčenost tajkunima i bogatašima za koje je rekao da pljačkaju građane, a Ćurkoviću zamjera što nije bio na ratištu i što danas daje male plaće radnicima.

Noković je od članova uprave i Nadzornog odbora pokušao iznuditi više stotina tisuća eura, navodno je riječ o zahtjevu za isplatu pola milijuna eura, a potom još 300 tisuća u tri navrata. Završio je u istražnom zatvoru, a na slobodu može izaći ako plati jamčevinu od 300 tisuća kuna. Noković je u svojim pismima i SMS-porukama prijetio smrću šefovima Plodina, predsjedniku uprave Mili Ćurkoviću i njegovu sinu Luki, predsjedniku Nadzornog odbora.

>>Šefovima Plodina prijetio da će otrovati namirnice

Komentara 4

LA
lavanda09
22:46 20.03.2014.

toliko o novinarskoj nepristranosti...

Avatar matalan
matalan
08:27 21.03.2014.

toga ima jedino u južnoj hrvatskoj

Avatar PlayMate
PlayMate
20:52 20.03.2014.

Sve ti je to GMO moj Joso. Ali nisi trebao pare tražiti iz niskih pobuda, mogao si rađe tražiti da te zaposle kao kušača hrane za cucke. Ko je vidio u naponu snage biti u mirovini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije