Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

'Prijetio sam šefovima Plodina jer su meso i hrana za pse bili loši'

Noković zamjera Ćurkoviću i to što nije bio na ratištu i što danas daje male plaće radnicima u Plodinama. Ogorčen je tajkunima
20. ožujka 2014. u 19:59 4 komentara 3485 prikaza
Joso Novković
Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Joso Noković (48), umirovljenik iz Kostrene pokraj Rijeke, koji je od trgovačkog lanca Plodine pokušao izvući stotine tisuća eura prijetnjama da će otrovati namirnice u trgovinama, dva sata objašnjavao je tužiteljima što ga je potaknulo na suludu akciju.

Tvrdio je kako nije ni sanjao da će završiti u pritvoru jer mu cilj nije bio novac nego je želio malo “prodrmati tajkuna Ćurkovića”, vlasnika Plodina. Usto nije bio zadovoljan kvalitetom namirnica u Plodinama, osobito mesom i hranom koju je kupovao za svoje pse. Za sve se neugodnosti koje je izazvao čak se i ispričao, a danas se na sudskom hodniku, dok je čekao odvođenje u zatvor, Noković nastavio sam za sebe “obračunavati” s Ćurkovićem govoreći da se bogatio i otvarao trgovine dok je on bio u rovovima i na ratištu.

Inače, Noković je nekad radio kao pravosudni policajac u Zagrebu, bio je dragovoljac Domovinskog rata, obolio je od PTSP-a i umirovljen je, a sam je rekao da PTSP liječi radnom terapijom pa je tako i pisanje pisama i raznih bilješki koje su pronađene u stanu dio terapije. Iz njegove priče i onoga što je govorio na sudskom hodniku čini se da je za Nokovića glavni motiv za iznudu bila njegova ogorčenost tajkunima i bogatašima za koje je rekao da pljačkaju građane, a Ćurkoviću zamjera što nije bio na ratištu i što danas daje male plaće radnicima.

Noković je od članova uprave i Nadzornog odbora pokušao iznuditi više stotina tisuća eura, navodno je riječ o zahtjevu za isplatu pola milijuna eura, a potom još 300 tisuća u tri navrata. Završio je u istražnom zatvoru, a na slobodu može izaći ako plati jamčevinu od 300 tisuća kuna. Noković je u svojim pismima i SMS-porukama prijetio smrću šefovima Plodina, predsjedniku uprave Mili Ćurkoviću i njegovu sinu Luki, predsjedniku Nadzornog odbora.

>>Šefovima Plodina prijetio da će otrovati namirnice

Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici
Nema predaje
Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici: Radila sam kao BioManijak
 • lavanda09:

  toliko o novinarskoj nepristranosti...

 • Avatar matalan
  matalan:

  toga ima jedino u južnoj hrvatskoj

 • Avatar PlayMate
  PlayMate:

  Sve ti je to GMO moj Joso. Ali nisi trebao pare tražiti iz niskih pobuda, mogao si rađe tražiti da te zaposle kao kušača hrane za cucke. Ko je vidio u naponu snage biti u mirovini.