Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tražio novac

Šefovima Plodina prijetio da će otrovati namirnice

Krim policija
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
19.03.2014.
u 20:15

Joso Noković tražio je nekoliko stotina tisuća eura. Uhvatili su ga prije primopredaje. Bivši je pravosudni policajac

Prijeteći da će otrovati namirnice u više prodajnih centara trgovačkog lanca Plodine, Joso Noković (48) pokušao je od članove uprave i Nadzornog odbora trgovačkog lanca iznuditi više stotina tisuća eura, no nije dobio ni centa jer je pao u ruke policije prije primopredaje.

Osumnjičeni muškarac, umirovljenik, bivši pravosudni policajac koji je radio u Zagrebu, direktorima i nadzornicima Plodina slao je pisma u kojima je tražio novac i najavljivao da će, ako ne bude isplate, krenuti u pohod po trgovinama, a slao im je i mailove i SMS poruke prijeteći im ubojstvom ako ga ne poslušaju i ne postupe po uputama.

Iz Plodina su, čim su dobili prvu prijetnju, policiji prijavili nepoznatog ucjenjivača. Ucjenjivani direktori i nadzornici Plodina najvjerojatnije su bili pod zaštitom jer policija tvrdi da nijednog trenutka njihovi životi nisu bili ugroženi, a u opasnosti nisu bili ni građani koji su kupovali namirnice u Plodinama. Noković je bio izrazito uporan, poduzimao je mjere opreza kako ne bi bio otkriven, a svaki je korak pomno planirao pa su pretrazi njegova stana pronađene brojne bilješke o obavljenim i budućim aktivnostima te popis imena s adresama osoba kojima je prijetio.

U pretrazi stana pronađen je i pištolj koji je ilegalno posjedovao, mobiteli i više SIM kartica, a jedan je mobitel bio u olovnoj navlaci, zakopan u blizini stana, kako se ne bi otkrio njegov signal. U pretrazi nisu pronađeni nikakvi otrovi, no svi drugi pronađeni dokazi upućuju na zaključak da se nije radilo o “praznim” prijetnjama i da Plodine nisu jedine bile na meti muškarca.

>>Prijatelj i susjed palio mu automobile i reketario ga

Komentara 2

IP
info_punkt
18:03 19.03.2014.

koja budaletina... i još je bio pravosudni policajac?

EU
euzebije
17:42 19.03.2014.

Sto sad s nim uciniti, najbolje bi ga bilo protjerati u Njemacku ili Alzir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije