Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Prijetio da će se zapaliti pred zgradom Njemačkog veleposlanstva

prijetio samoubojstvom
Foto: Antonio Bronić/PIXSELL
1/6
05.01.2010.
u 09:53

49-godišnji A.M. jutros je parkirao ispred zgrade svoj renault 4. Sjedio je u autu s kanistrom benzina i odbijao razgovarati s pregovaračem i policijom.

Jutros oko 7.15 na parkiralište u zagrebačkoj Humboldtovoj ulici, u blizini Njemačkog veleposlanstva, svoj je renault 4 splitskih registarskih oznaka parkirao 49-godišnji A.M.

Zaprijetio je da će zapaliti 460 litara spremnika sa plinom. Nije htio prihvatiti komunikaciju sa specijalnom policijom te je odmah zaključeno kako se radi o kriznoj situaciji najvišeg rizika, objasnio je Alenko Ribić, zapovjednik akcije.

Dodao je kako je lijeva strana automobila bila parkirana tik uz zgradu veleposlanstva, dok su vrata s desne strane automobila bila zaključana te zavezana iznutra. Jedna od bačvi s plinom bila je otvorena, a muškarac je prijetio kako će ju zapaliti upaljačem.

Na teren su ubrzo pristigli mnogobrojni policajci, hitna pomoć, vatrogasci te pregovarač MUP-a, ali muškarac nije s njima želio razgovarati. Zatvorio se u automobilu i sjedio. Jedino je policajcu koji radi na zaštiti veleposlanstva predao ceduljicu s porukom kako će se točno u 9 sati dići u zrak. 

Također, muškarac je imao sulude zahtjeve. Želio je izravan kontakt s Angelom Merkel, tražio je da se njegovom prijatelju ponovno uključi interent, dao je policajcu brošure na njemačkom i engleskom jeziku i želio da se prosljede u njemačko veleposlanstvo.

Da bi se stvorila sterilna zona, prometna policija je zatvorila promet Ulicom grada Vukovara od Ulice Fausta Vrančića do Miramarske od 8.40 do 9.10 sati.

Oko devet sati specijalci su razbili stakla na vozilu pa muškarca izvukli van. Tada je i vozilo posuto pjenom protiv zapaljivanja iz protupožarnih aparata kako bi se spriječilo eventualno iskrenje. Akcija je trajala između 10-15 sekundi.

A.M. je odveden na kriminalističko istraživanje koje bi trebalo otkriti razloge njegova postupka.

Komentara 12

Avatar kos
kos
17:09 05.01.2010.

MA OVO JE RENO 4 IZ REKLAME \"\"SIĐITE S KROVOVA\",E A OVAJ JE STVARNO SIŠO.........

UD
udrimuski
08:26 06.01.2010.

nisu mi jasni ovi specijalci nikako tj,. zapovjednik akcije... a sta da je tip imao nekakvu \"brzu napravu\" za aktiviranje tog benzina, pa poginuli bi svi ovi decki, to mi lici na samoreklamiranje koje je moglo završiti jako tragično... čudna odluka...

IZ
izbrisan
13:19 05.01.2010.

Nije sa taj ni mislio zapaliti.Mogao je to uciniti tiho,bez pompe.Pozadina je sigurno nesto drugo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije