Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Evakuirana zgrada

Prijeteće pismo: Ljubljanskom gradonačelniku poslali 'bijeli prah'

Ljubljana (1)
Foto: Sasa Despot/Zurnal24/PIXSELL
1/6
13.08.2013.
u 12:34

Službenica je navodno u pošiljki vidjela vrećicu za čaj u kojoj je bio prah. U omotnici je navodno bio i papir s porukom "prijeteće pismo".

Ljubljanskom gradonačelniku Zoranu Jankoviću poslana je sumnjiva pošiljka iz koje se rasuo bijeli prah, pišu Slovenske Novice.

U pošiljci koja je bila naslovljena na ljubljanskog gradonačelnika Jankovića bio je sumnjivi bijeli prah, ali još nije jasno koja je točno supstanca poslana Jankoviću. Iz Policijske uprave u Ljubljani priopćili su da su jutros oko 8.15 sati radnici u Gradskom poglavarstvu Ljubljane otvorili pošiljku iz koje se rasipao prah. Policija je ogradila prostor oko zgrade, a na mjestu događaja su i vatrogasci.

Tri službenice u karanteni

Delo piše da je pošiljka otvorena u glavnoj pisarnici Gradskog poglavarstva. Službenica je navodno u pošiljki vidjela vrećicu za čaj u kojoj je bio prah. U kuverti je navodno bio i papir s porukom "prijeteće pismo". Nakon što su obaviješteni o sumnjivoj pošiljci, policajci su evakuirali zgradu Gradskog poglavarstva Ljubljane.

Policajci su pošiljku odnijeli dalje od zgrade te dio uništili dok su ostatak poslali na analizu. Postojao je rizik da je prah eksploziv ili otrov. Policijski test na eksploziv je bio negativan, piše 24ur. Ostak bijelog praha je odnesen na Veterinarski fakultet, a analiza bi mogla trajati i do četiri sata. Dok analiza ne bude gotova u karanteni će ostati tri službenice koje su bile u kontaktu s pošiljkom.

>>Janković: Kako se osjećam? Odlično, pa dobio sam prvu unuku!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije