Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Prije će Kinezi sagraditi most nego mi pristupne ceste

Foto: Screenshot
10.01.2019.
u 00:01

Kinezi trebaju završiti Pelješki most za manje od 31 mjesec, odnosno u srpnju 2021., a radovi na cestama koje vode k njemu trajat će 33, odnosno 30 mjeseci

Na gradilištu Pelješkog mosta danas bi trebalo početi probno pobijanje pilota, a nakon što sljedeći tjedan iz Kine stigne prvi kontingent od 24 pilota, počinje i pobijanje stalnih pilota na stupnim mjestima. Kineski konzorcij predvođen China Road and Bridge Corporation uveden je u posao gradnje mosta koji će spojiti Hrvatsku 30. srpnja prošle godine i prema ugovoru most treba biti sagrađen u roku od 36 mjeseci. Tako bi Pelješki most trebao biti završen u ljeto 2021. I dok se gradnja mosta zahuktava, radovi na pristupnim cestama nisu ni blizu početka. Dosad, naime, nije izabran ni izvođač koji bi gradio te prometnice. Hrvatske ceste raspisale su dva natječaja za pristupne ceste Pelješkom mostu.     

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju.

Ne propustite i druge teme:

- Zašto nam treba web-policija

- Ivan Vlahović napustio Bandića i vratio se u SDP

- Spasila nas je 'oborinska rupa'

- 'Genijalac' koji je 'srušio' Bundestag ponavljao je razred

 

Foto: Screenshot/reuters

Ključne riječi

Komentara 29

Avatar Django
Django
21:07 09.01.2019.

Ma da, valjda bi trebalo prvo izgraditi pristupne ceste u punom profilu sve sa bankinama i signalizacijom, a onda pripustiti tešku mehanizaciju da ruje po njima dok se gradi most. Daj, nađite nekog tko se razumije u pilone i pilote.

IP
info_punkt
22:03 09.01.2019.

pa Kinezi kad završe most, neka odmah usput naprave i pristupne ceste. To će biti najbrže rješenje.

AN
Antonio1952
21:27 09.01.2019.

Kineza ima puno a u Hrvatskoj nema tko radit kad su svi u politici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije