Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgođeno

Pogledajte video! Dizalica spremna za pobijanje pilota Pelješkog mosta

Pelješki most
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/4
09.01.2019.
u 12:00

Iako su iz Hrvatskih cesta najavljivali da će pobijanje probnih pilota krenuti danas, ipak je to odgođeno za sutra, a zbog vremenskih uvjeta moguće je da bude odgođeno i za petak

Plovilo s dizalicom za pobijanje pilota za temeljenje Pelješkog mosta spremno je za rad. Dizalica će prvo pobijati probne pilote, duge 127 metara, kako bi se provjerila adekvatnost odabrane opreme i potvrdile sve predviđene procedure kod izvedbe glavnih radova na temeljima mosta.

Iako su iz Hrvatskih cesta najavljivali da će pobijanje probnih pilota krenuti danas, ipak je to odgođeno za sutra, a zbog vremenskih uvjeta moguće je da bude odgođeno i za petak.

Pogledajte video dizalice:

Nakon toga, krajem ovog mjeseca započinje i pobijanje stalnih pilota na stupnim mjestima.

Prema podacima koje smo dobili iz Hrvatskih cesta, prvi kontingent od 24 pilota i to za stupna mjesta S7 i S8 stiže u Hrvatsku oko 16. siječnja, a njihovo pobijanje počinje odmah nakon obavljanja carinskih formalnosti i završnih ispitivanja pilota prije ugradnje. Za temeljenje Pelješkog mosta, prema važećem projektu i građevinskoj dozvoli, predviđeno je pobijanje 148 pilota.

Pelješki most
1/8
Ključne riječi

Komentara 38

Avatar Kljusar
Kljusar
12:23 09.01.2019.

Mi u hrvatskoj kažemo zabijanje, se kaže zabij čavle ili pobij čavle? pobijanje je nečije tvrdnje ili stava

KO
koraknaprijed
12:30 09.01.2019.

Kao što sam rekao Kinezi će završit most 3 mjeseca prije roka i an budžet.

SA
samograd
14:05 09.01.2019.

Ne dirajte nam pilote, ostali smo bez aviona još bi nam pilote pobijali. Ne tražite kavge!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije