Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poništen natječaj

Prijave nisu gledali jer su znali da su svi kandidati - loši!

'za ljiljanu jazbinsek - za vodic   petrinja - 190703     gradska vijecnica petrinja     snimila lea krivosic'
'Lea Krivosic'
22.09.2010.
u 06:40

Petrinjska vlast očito, bez otvaranja kuverata, unaprijed zna tko je najbolji, a valjda i tko je za izvođenje radova najjeftiniji, kaže Darinko Dumbović (HNS).

Da u Gradu Petrinji radi i Vidoviti Milan, moglo bi se pomisliti nakon obrazloženja poništenja natječaja za zapošljavanje stručnog referenta za poljoprivredno zemljište. Natječaj za zapošljavanje djelatnika u gradsku službu Grad Petrinja objavio je u Narodnim novinama 4. kolovoza, a poništenje protekli tjedan u istom glasilu.

– Natječaj smo, u skladu sa zakonom, poništili zbog premalog odziva kandidata, a objavit ćemo novi natječaj u skoro vrijeme. U Grad su stigle tri kuverte koje nismo ni otvarali, već smo ih vratili pošiljateljima. Nismo htjeli provoditi cijelu natječajnu proceduru zbog tri kandidata jer je velika vjerojatnost da od ta tri kandidata nećemo dobiti ono što tražimo – rekao je privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i ruralni razvoj Ante Marić.

– Da bismo mogli izabrati kvalitetnog čovjeka s iskustvom na geodetskim poslovima, potreban je veći broj kandidata. Bili bismo zadovoljni da se u budućem natječaju prijavi barem desetak kandidata među kojima će se moći provesti kvalitetniji izbor – objasnio nam je Marić.

Predsjednik petrinjskog HNS-a Darinko Dumbović smatra da je razlog poništenja jednostavan. – Petrinjskoj gradskoj vlasti ne treba natječaj niti ijedna prijava na natječaj. Oni unaprijed sve znaju, bez otvaranja kuverata znaju tko je najbolji, tko je najkvalitetniji, a valjda i tko je za izvođenje radova najjeftiniji. Pa gradonačelnik Nenadić je unaprijed znao tko je najjeftiniji na natječaju dok je bio direktor Top-Termi, pa je i nepravomoćno osuđen na zatvor za to, i uopće ne treba čuditi takvo obrazloženje jer su, očito, oni točno znali tko je poslao te prijave. Osim ako problem nije u tome da čekaju nekoga posebnog da pošalje svoju prijavu – rekao je Dumbović. – Oni znaju da im je jako blizu kraj vladanja u ovom gradu pa ih očito više nije briga ni za što – dodao je na kraju.

Nije to jedini takav slučaj. Naime, nedavno je Grad Petrinja raspisao i javni natječaj za zapošljavanje komunalnih redara pa ga poništio unatoč većem broju pristiglih prijava i ubrzo ga opet objavio.

Komentara 4

GL
glumac
12:15 22.09.2010.

zar samo u petrinji,zaprešić dječiji vrtić nemoguče dobit posao bez VELIKE VEZE ČITAJ KVOTA,stubičke toplice vrtić škola nikada raspisani natječaji,...........

OD
odisej
02:23 23.09.2010.

Ako dolazite u ovu zgradu i kojim slucajem morate u WC, ponesite papira za brisanje i sapun , jer isto necete pronaci u prostoru koji zaudara na urin i u kome ste prisiljeni provesti kratko vrijeme , jer nemate drugogdrugog izbora. Gospodin Nenadic je na svojim vratima napisao -profesor-. On mozda i nije svijestan da je u sluzbi gradonacelnika i da se u zgradi opcine ne bavi svojom strukom. Medjutim \"profesor \" mu dobro dodje , jer ocito je da ima potrebu da se sluzi autoritetom struke , iako ista nema nikakovu bitnost u poslu kojim se sada bavi. Petrinja je daleko u proslosti, a Nenadic je poraz za petrinjce.

AH
ahorv418
22:21 25.09.2010.

Svima je jasno da se natječaj poništava \"jer nije zaprimljena zamolba stranačkog ili rodbinskog podobnika\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije