Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Prijatelji životinja najavili prosvjed protiv cirkusa

Udruge za zaštitu životinja tvrde kako životinjama nije mjesto u cirkusu, kako su pothranjene i kako ih se drži u skučenim i neadekvatnim prostorima
09. lipnja 2016. u 16:21 1 komentara 178 prikaza
Zbog ljama i deva koje su dio cirkuskih točaka najavljen je prosvjed
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/9

Udruge za zaštitu životinja pobunile su se protiv nastupa cirkusa "Safari" u Slavonskom Brodu, koji bi od sutra (petak) do 19. lipnja u ovom gradu trebao održati više predstava. Tvrde kako životinjama nije mjesto u cirkusu, kako su pothranjene i kako ih se drži u skučenim i neadekvatnim prostorima. Cirkuske priredbe ne mogu se održavati bez rješenja nadležnog veterinarskog inspektora, u ovom slučaju dr. Damira Agičića, koji je rekao da je s cirkusom sve u redu i da su im izdali dozvolu za predstave sa životinjama.

Vincent Bruyninckx Ugledna škola Kad vam dijete kaže da želi biti cirkusant, tjerajte ga u Bruxelles cirkus Pogon Jedinstvo Cirkuska 'zabranjena' tortura i smrt uz akrobacije i manipulaciju objektima

Prema njegovim riječima, deve i ljame nisu divlje životinje. Naime, one nisu udomaćene u Hrvatskoj, ali jesu u Africi.

Samim time, na njih se ne može primjenjivati zakonska odredba o zabrani držanja divljih životinja u cirkusu i njihova korištenja u predstavama, zbog koje su u nekim hrvatskim gradovima nekim cirkusima zabranjeni dolasci.

Unatoč tome, prijatelji životinja za sutra u 15.30 sati najavljuju prosvjed ispred cirkuskog šatora, gdje će građane pozvati na bojkot, a Grad na donošenje odluke o zabrani cirkusima sa životinjama.

Zbog ljama i deva koje su dio cirkuskih točaka najavljen je prosvjed | Autor : Ivica Galovic/PIXSELL Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: Ivica Galović // Pixsell

Za sve to vrijeme, deve i ljame neometano pasu travu na zelenoj površini parka uz slavonskobrodsko naselje Slavonija 1 i mame poglede Brođana.

Nikša Bratoš
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Pogled iza scene: Što treba za kvalitetan nastup i kako je biti glazbenik u doba korone?
  • mare100:

    Bogati draga da u ovoj j++++++ državi ljudi rade ,a ne da žive na državnoj sisi učlanjeni ujednu od mali milion udruga nebi im padali napamet svaki dan neki prosvijedi.