Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lažno predstavljanje

Prevarila 83-godišnjaka i ukrala mu kanadske dolare

dolari
Arhiva VL
16.03.2011.
u 13:51

Predstavila se kao djelatnica kanadskog veleposlanstva i predložila 83-godišnjaku da joj da svoju ušteđevinu uz obećanje kako će mu ona čuvati novac i na njega dodavati kamatu koja će mu osigurati veći iznos.

Policiji nepoznata mlađa ženska osoba iskoristila je naivnost i povjerenje 83-godišnjeg Prerada V. iz Splita i vrlo ga uspješno prevarila. Prije nešto više od dva tjedna pokucala mu je na vrata u Ulici Nikole Tesle i predstavila se kao djelatnica kanadskog veleposlanstva. Predložila je 83-godišnjaku da joj da svoju ušteđevinu uz obećanje kako će mu ona čuvati novac i na njega dodavati kamatu koja će mu osigurati veći iznos. Prerad joj je dao ukupno oko šest tisuća kuna u kanadskim dolarima i kunama. Žena je potom netragom nestala.

Nakon desetak dana starac je shvatio da je prevaren i kako od njegove ušteđevine, a kamoli kamate, neće biti ništa. Slučaj je prijavio policiji. Inače, Prerad V. je godinama živio u Kanadi.

Komentara 1

OB
-obrisani-
20:08 16.03.2011.

U što ti stari ljudi sprde svoje godine. Što stariji sve gluplji i naivniji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije