Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peticija 'Mijenjajte ga'

Jovanović: Nisam tu da postanem ministar simpatičnosti

Željko Jovanović
Foto: Pixsell
1/4
23.12.2013.
u 14:22

Nisam na čelu Ministarstva kako bih postao ministar simpatičnosti. Moj je zadatak učiniti obrazovanje jednako dostupnim svima – rekao je Jovanović komentirajući peticiju sindikata kojom se traži njegova smjena

– Peticiju sindikata Preporod doživljavam jednako kao i ankete Crodemoskopa ili nekog drugog ispitivanja javnog mnijenja. Prema tome, takva peticija može biti samo putokaz u budućem radu i smjernica za određene odluke – komentar je ministra Željka Jovanovića na peticiju sindikata Preporod kojom se traži njegova smjena. Jovanović navodi da je u prvoj polovici mandata donio sam čitav niz odluka i pokrenuo brojne procese koji na prvi pogled ne moraju izazivati opće odobravanje ili oduševljenje oko 70 tisuća zaposlenih u osnovnim i srednjim školama.

– To što se 13.500 njih ne slaže s mojim radom, mogu razumjeti. Uostalom, nisam na čelu Ministarstva kako bih postao ministar simpatičnosti. Moj je zadatak učiniti obrazovanje jednako dostupnim svima pod jednakim uvjetima, povećati kvalitetu u sustavu obrazovanja, znanosti i sporta, uvesti više reda u sustav, povećati njegovu učinkovitost i što kvalitetnije iskoristiti ograničene resurse koji su nam na raspolaganju u obrazovanju, znanosti i  sportu. Razumljivo je da velike promjene i uvođenje reda u sustav izazivaju i velike reakcije – rekao je Jovanović.

– Svi objektivni pokazatelji govore da idemo u dobrom smjeru. Stoga će mi rezultati ove peticije biti samo dodatni poticaj za još više odlučnosti, kako bi na kraju mandata velika većina svih zaposlenih u sustavu obrazovanja, znanosti i sporta moj rad, rad mojih suradnika i cijelog MZOS-a ocijenila visokom ocjenom. To je i put za drugi mandat naše Vlade, jer je to jedini način da se Hrvatskoj osigura stabilnost i bolji život. U tome će uvijek i obrazovanje i znanost biti na prvom mjestu – poručuje ministar Jovanović.

>> Preporod Milanoviću: Smijenite Jovanovića

Komentara 43

GI
gismund
13:00 23.12.2013.

na žalost, uzalud im to, vrana vrani ne kopa oči

BA
Black Angels
12:59 23.12.2013.

Konacno.....ali ,,uzaludno prikupljanje potpisa,,,jer OVAJ ima zastitu od svoga sefa zorana milanovica,,,koji naravno stiti svoje i ne slusa sta kaze narod niti ga to zanima,,,zato i je ovako u zemlji,,,,u zemlji vlada diktatura,,,,korupcija na visokom nivou,,,,i to nece stati dok narod ne izadje na ulice i budu masovni prosvjedi jer ovo sto se dogadja u zemlji je uzas nad uzasima,,,,a vlada ko vlada hvali se jer drugo i neznaju,,,kaze zoran milanovic,,,,PONOSAN sam sto sam uradio za dvije godine,,,,jer se on ,,ponosi sa haosom u zemlji ,,,gdje svakim danom raste nezaposlenost,,,gdje nista ne funkcionira,,,gdje su mu sve do jednog ministra u korupciji do grla,,,,gdje se otkrivaju nove afere ali to njih ne zanima jedan drugoga cuvaju,,,,i naravno,,,,za cijeli taj haos u zemlji kriv mu je naravno HDZ..da nije tako tragicno covijek bi pukao od smijeha

L0
luena 01
14:29 23.12.2013.

Od smjene nece biti nista kaze Milanovic,pa ako nista ne bude onda smjenite njega i Jovanovica gdje je problem...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije