Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Preminuo je legendarni novinar i urednik Denis Kuljiš

Od posljedica kratke i teške bolesti jutros je preminuo Denis Kuljiš
18. kolovoza 2019. u 09:17 104 komentara 30133 prikaza
Denis Kuljiš
Foto: Davor Javorović/Pixsell

Umro je Denis Kuljiš. Jedan od najvažnijih novinskih urednika od osamostaljenja Hrvatske preminuo je danas u Kliničkom bolničkom centru Sestara Milosrdnica od posljedica kratke i teške bolesti.

polet Društvo mediji I 40 godina kasnije, Polet je još uvijek 'kriv za sve'

Kuljiš je u svojoj iznmno bogatoj karijeri osnova dva najutjecajnija hrvatska politička tjednika, Globus i Nacional, bio i urednikom hrvatskog izdanja Playboyja, jedno vrijeme bio i kolumnistom Večernjeg lista. Kako već stoji u službenom njegovom životopisu, redovito je pisao u novinama od 1972. godine, u Poletu se zaposlio 1979. godine, 1980. u Vjesniku. U 80-tom godinama bio je urednikom onda visokotiražnih i utjecajnih magazina poput Starta, Danasa i Studija. Iz Globusa i njegova izdavača Media Pressa osnovanog 1989. godine nastat će kroz vrlo kratko vrijeme Europapress Holding, najveća novinska izdavačka kuća u zemlji tog vremena koja pokreće tjednke Gloria i OK! Slijedi odlazak iz EPH te pokretanja tjednika Nacional kojega je čelni čovjek dvije godine.

'SPECIJAL OBZOR 12.04.2012. Zagreb - Denis Kuljis, novinar i kolumnist.  Photo: Boris Scitar/VLM' tajni agent stevan Denis Kuljiš uzvraća udarac: Kako sam pobijedio Hrvatsku

Nakon Nacionala slijedi niz projekata za velike hrvatske izdavače. Izdao je i nekoliko vrlo prodavanih knjiga poput Majmuni, gangsteri i heroji i nastavka, Dva pamfleta protiv Tuđmana. Smrt ga je zatekla na njegovom projektu Žurnalisti gdje se i dalje bavi društvenim i političkim temama na sebi svojstven, intrigantan i promućuran način kako je već radio cijele karijere. Bio je i pred izdavanjem nove intrigantne knjige o Titu koja govori o do sada nepoznatim detaljima koji opisuju utjecaj jugoslavenskog lidera čak i na krizu oko Sueskog kanala.

Neke od tekstova Denisa Kuljiša koje je napisao za Večernji list možete pročitati OVDJE!

Maja, Ana Maria, Andrijana, Josipa, Petra, Ema, Nikolina i Tihana: Itekako možemo biti korisne hrvatskom zdravstvenim sustavu u pandemiji COVID-19! Ako je staž obavezan, zašto ga ne omoguće, a ako je to nemoguće, neka ga ukinu
PRIPRAVNICI U NEIZVJESNOSTI
Zovete umirovljenike, a mi čekamo na posao i po nekoliko godina?!
Psorijaza
SVJETSKI DAN PSORIJAZE
Srušimo stereotipe zajedno: Međunarodni glas za bolji život
  • IvoDivo:

    Kome li je taj bio legendarni ?

  • ljutko:

    Bitno da se u članku novinara napiše da je Kuljiš pisao protiv Tuđman.

  • matti:

    Legendarni kome??? Vama??? Pljuvati po Hrvatskoj je legendarno sano za vas jugoslavencine.