Naslovnica Vijesti Hrvatska

Preminuo je legendarni novinar i urednik Denis Kuljiš

Od posljedica kratke i teške bolesti jutros je preminuo Denis Kuljiš
18. kolovoza 2019. u 09:17 109 komentara 29837 prikaza
Denis Kuljiš
Foto: Davor Javorović/Pixsell

Umro je Denis Kuljiš. Jedan od najvažnijih novinskih urednika od osamostaljenja Hrvatske preminuo je danas u Kliničkom bolničkom centru Sestara Milosrdnica od posljedica kratke i teške bolesti.

polet Društvo mediji I 40 godina kasnije, Polet je još uvijek 'kriv za sve'

Kuljiš je u svojoj iznmno bogatoj karijeri osnova dva najutjecajnija hrvatska politička tjednika, Globus i Nacional, bio i urednikom hrvatskog izdanja Playboyja, jedno vrijeme bio i kolumnistom Večernjeg lista. Kako već stoji u službenom njegovom životopisu, redovito je pisao u novinama od 1972. godine, u Poletu se zaposlio 1979. godine, 1980. u Vjesniku. U 80-tom godinama bio je urednikom onda visokotiražnih i utjecajnih magazina poput Starta, Danasa i Studija. Iz Globusa i njegova izdavača Media Pressa osnovanog 1989. godine nastat će kroz vrlo kratko vrijeme Europapress Holding, najveća novinska izdavačka kuća u zemlji tog vremena koja pokreće tjednke Gloria i OK! Slijedi odlazak iz EPH te pokretanja tjednika Nacional kojega je čelni čovjek dvije godine.

'SPECIJAL OBZOR 12.04.2012. Zagreb - Denis Kuljis, novinar i kolumnist. Photo: Boris Scitar/VLM' tajni agent stevan Denis Kuljiš uzvraća udarac: Kako sam pobijedio Hrvatsku

Nakon Nacionala slijedi niz projekata za velike hrvatske izdavače. Izdao je i nekoliko vrlo prodavanih knjiga poput Majmuni, gangsteri i heroji i nastavka, Dva pamfleta protiv Tuđmana. Smrt ga je zatekla na njegovom projektu Žurnalisti gdje se i dalje bavi društvenim i političkim temama na sebi svojstven, intrigantan i promućuran način kako je već radio cijele karijere. Bio je i pred izdavanjem nove intrigantne knjige o Titu koja govori o do sada nepoznatim detaljima koji opisuju utjecaj jugoslavenskog lidera čak i na krizu oko Sueskog kanala.

Neke od tekstova Denisa Kuljiša koje je napisao za Večernji list možete pročitati OVDJE!

Financije
Vrhunska edukacija
Kako primijeniti EXCEL® na konkretnim poslovnim zadacima?

A1 izdvaja za Vas

 • IvoDivo:

  Kome li je taj bio legendarni ?

 • ljutko:

  Bitno da se u članku novinara napiše da je Kuljiš pisao protiv Tuđman.

 • Avatar premijer
  premijer:

  Pa sinoč ga se moglo vidjeti na jednoj srpskoj televiziji kako se takmići u pljuvanju po Hrvatskoj i svemu hrvatskom .Posebno je bila omiljena pljuvačina po Merčepu.Nisam ga mogao više slušati niti gledati..To mu je billa vjerovatno njegova posljednja pljuvačina ... prikaži još!vačina po zemlji u kojoj je radio i dobro živio od svojeg pljuvanja .Pa tko može jače i duže .Ali eto svemu dođe kraj.