Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podjela ugovora u Međimurju

Premijer Plenković: 'Vlada je stala uz proizvođače krumpira i brzo je reagirala'

Belica: Andrej Plenković nazočio svečanoj dodjeli dvanaest ugovora iz Podmjere 4.1.
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
23.03.2021.
u 17:52

Andrej Plenković sudjelovao je na svečanoj dodjeli dvanaest ugovora proizvođačima krumpira za izgradnju skladišta iz Programa ruralnoga razvoja Republike Hrvatske 2014. - 2020.

Od ukupne alokacije od 115 milijuna kuna, kad je riječ o Međimurskoj županiji, dosad je podneseno 11 zahtjeva, dok je vrijednost odobrenih projekata 67 milijuna kuna. To znači da su poljoprivrednici djelovali zaista maksimalno učinkovito. Poljoprivreda je izrazito važna za Hrvatsku i jedan je od ključnih elemenata programa Vlade - istaknuo je predsjednik Vlade Andrej Plenković u međimurskoj općini Belici, gdje je sudjelovao na svečanoj dodjeli dvanaest ugovora proizvođačima krumpira za izgradnju skladišta iz Programa ruralnoga razvoja Republike Hrvatske 2014. - 2020. 

Rekao je da je Ministarstvo poljoprivrede reagiralo na vrijeme kako bi se mogla izgraditi specijalizirana skladišta krumpira s obzirom na zabranu korištenja klorprofama, sredstva koje sprječava klijanje. 

- Najvažnija je poruka da je Vlada stala uz proizvođače krumpira, bila je učinkovita i brzo je reagirala. Mislim da će ova sredstva koja su na raspolaganju i novi skladišni kapaciteti dugoročno omogućiti kvalitetniju organizaciju proizvodnje i u konačnici profit - dodao je predsjednik Vlade. 

 

>> VIDEO Plenković na godišnjicu potresa u Zagrebu: 'Na saniraju štete takvih razmjera, morat ćemo raditi godinama'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije