Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD SUTRA

Rigorozne mjere srbijanskog predsjednika: Vučić produžuje policijski sat

21.03.2020.
u 19:10

Nezadovoljan nedisciplinom stanovništva ustvrdio da će uvesti i 24-satnu karantenu kako bi Srbiju spasio od talijanskog scenarija

U izravno obraćanju naciji putem državnog RTS-a, predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izrazio je zabrinutost zbog nedovoljne discipline građana Srbije u shvaćanju opasnosti od epidemije koronavirusa.

U Srbiji je broj zaraženih porastao na 171. Kritizirao je još uvijek olako shvaćanje tog problema upozoravajući sve i pitajući žele li talijanski scenarij i u Srbiji. U toku davanja izjave dobio je najnovije katastrofalne podatke iz Italije i odmah objavio naciji da je samo u jednom danu postignut novi crni rekord i da je u Italiji preminulo novih 793 bolesnika.

Stoga od sutra, a potrebna je još odluka Vlade RS, uvode se nove oštre mjere, te se policijski sat produžava na 12 sati dnevno, od 17 sati do 5 ujutro. Vučić je upozorio javnost da se to čini kako bi nacija mogla preživjeti. U citiranju crnih podataka iz drugih država spomenuo je i Hrvatsku, te je javnost upoznao kako je u samo jednom danu u Hrvatskoj bilo 80 novih zaraženih koronavirusom.

Kazao je da kako god netko u Srbiji gleda na Hrvatsku, ovako ili onako, "želimo im sve najbolje da se obrane", te dodao kako je to Srbiji važno jer je ona sljedeća na tom putu.

1/9

Pohvalivši prijatelje iz Kine i Ujedinjenih Arapskih Emirata, objavio je da u Srbiju stižu novi i prijeko potrebni respiratori, a svaki od njih će u krizi spasiti barem tri života. Srbija kupuje i strojeve za proizvodnju jednokratnih maski i uskoro će ih sama početi proizvoditi. Od ponedjeljka ponovno počinje proizvodnja vlastitog pekarskog kvasca, a od utorka starta proizvodnja etilnog alkohola za potrebe dezinfekcije, što je posebno važno s obzirom na to da nitko više ne želi izvoziti te proizvode, pa će ih Srbija proizvoditi sama.

Vučić je kazao da se Srbija priprema i za "talijanski" scenarij, pa će na prostorima beogradskog sajma postaviti tri tisuće interventnih kreveta, te još takvih pet širom Srbije.

Zamolio je građane da shvate da je riječ o borbi za živote njihovih starijih i roditelja, da će on biti odlučan, te ako treba, da će već sljedećeg tjedna uvesti 24-satni policijski sat i pri tome, kaže "ne zanima me što ćete reći i koliko ćete me voljeti zbog toga".

Komentara 40

AD
adler77
19:54 21.03.2020.

Bravo, tako se to radi.... Narod je stoka i treba mu kandjija... I ja sam narod jbga tako je😷😢🤣

Avatar Ksaver38
Ksaver38
20:19 21.03.2020.

Danas u Italiji je preminula 793 ljudi, a Talijani i dalje nece u karantenu. Zato im se to i desava. Vucic je skroz ispravno reagirao. Tako treba i Plenki.

ZO
zokizeka1
21:54 21.03.2020.

Mnogo idiota i još više idiotskih komentara na ovoliko malo prostora.E to neće izaći na dobro!Izvinjavam se svim ljudima dobre volje u HR!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije