Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uručili joj film

Predsjednica: Hvala dječacima, plinofikacija Rafinerije je najbolje rješenje

Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je autore dokumentarca o zagađenju zraka u Slavonskom Brodu
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
24.06.2017.
u 15:53

Leon Ferić, Hrvoje Birtić i Luka Safundžić završili su snimanje dokumentarca 'Brod šalje poziv u pomoć'

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je danas autore dokumentarca o zagađenju zraka u Slavonskom Brodu, dojučerašnje učenike OŠ "Hugo Badalić" u Slavonskom Brodu. Naime, Leon Ferić, Hrvoje Birtić i Luka Safundžić završili su snimanje dokumentarca "Brod šalje poziv u pomoć”, koji je nedavno i premijerno prikazan u Slavonskom Brodu.

Ideju za film učenici su dobili tijekom jednog od prosvjeda za čist zrak, kada su i snimili prve kadrove. Iako sa skromnom opremom, uspjeli su načiniti hvalevrijedan 27-minutni dokumentarni film, kojeg su sada predstavili i predsjednici.

- Vrlo sam ponosna na dječake. Jako mi je drago što su me pozvali te mi predali film, koji ćemo pogledati te ga proslijediti i dalje - kazala je predsjednica.

Mentorica u projektu brodskih osnovnoškolaca bila je Karmen Dizdar–Grgurević, koja je i sama aktivistica u borbi za čist zrak. U razgovoru s predsjednicom učenici su naglasili kako im je pri izradi filma glavni cilj bio probuditi svijest građana i nadležnih institucija o ovome problemu.

Grabar-Kitarović naglasila je kako su je mladi filmaši vrlo otvoreno pitali što se trenutno radi po pitanju rješenja zagađenja zraka u Slavonskom Brodu.

- Ono što mogu reći je da se kao najbolje rješenje iskristalizirala plinofikacija Rafinerije s druge strane Save. Trenutno razgovaramo o izgradnji plinovoda i korištenju postojećeg cjevovoda. Ruska Federacija, iz koje dolaze vlasnici Rafinerije, pristala je na plinofikacije. Kada usuglasimo taj dio, pristupit ćemo i razgovorima s vlastima BiH i RS - dodala je predsjednica. U nastavku svog posjeta Slavonskom Brodu predsjednica je položila cvijeće pored spomenika djeci poginuloj u Domovinskom ratu "Prekinuto djetinjstvo". Tom prilikom razgovarala je s predstavnicima udruge roditelja čija su djeca poginula u ratu.

Komentara 2

AN
antonelić
17:58 24.06.2017.

ovo je nešto čudno ... pa zar nije kolinda riješila zagađenje u slavonskom brodu još prije 10 mjeseci ... zar nije bubnula šakom po stolu onomad kad je došla u slav. brod i održala bukvicu rusima ( lavrovu ) ... a vi djeco snimajte filmove i dišite benzene , dok kolinda gazi noge državnicima oko trumpa i dok se kezi u društvu vučića ... sramota me reći da je pohađala moju gimnaziju ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije