Naslovnica Vijesti Ulaganje u obrazovanje

Prednosti na privatnim učilištima i veleučilištima

Prilagođavaju se tržištu rada, cijene inovativnost i izvrsnost
14. lipnja 2017. u 16:54 4 komentara 1333 prikaza
Foto: Thinkstock

Postoji niz prednosti na privatnim učilištima i veleučilištima. Predavači su priznati i nagrađivani stručnjaci na domaćem i stranom tržištu rada koji za studenta imaju vremena.

RIT Croatia

RIT Croatia je međunarodni kampus prestižnog američkog sveučilišta Rochester Institute of Tehcnology (NY, SAD). Uz matični kampus u SAD-u te hrvatske kampuse u Dubrovniku i Zagrebu, RIT ima kampuse i u Dubaiju (UAE), Kini... RIT Croatia studentima nudi američke visokoobrazovne studije. Nastava na engleskom jeziku, studenti iz Hrvatske i cijelog svijeta, profesori s bogatim akademskim i profesionalnim iskustvom, stručna praksa vezana uz područje odabranog studija u trajanju od oko šest mjeseci, studij na kampusima RIT-a u Americi ili Dubaiju, američka i hrvatska diploma, izrazito visok postotak zapošljavanja diplomanata... I još možeš osvojiti stipendiju za željeni studij! Ovo su tek neke prednosti studiranja na jedinom američkom koledžu u Hrvatskoj.

Alma Mater Europea

Diploma priznata u Europskoj uniji, terenska nastava u Bruxellesu, online praćenje i pohađanje nastave uz besplatan iPad za svakog studenta samo su neke od prednosti onih koji se odluče upisati Alma Mater Europaea studij. Prema dosadašnjim pokazateljima, čak 96 posto diplomanata Europskog poslovnog studija uspjelo je u vrlo kratkom roku pronaći posao u struci, a studentima predaju i stručnjaci i dobitnici Nobelove nagrade. Na preddiplomskom studiju nude se programi fizikalne terapije, menadžmenta, humanističkih znanosti, zdravstvene njege itd...

NSK Korisni savjeti Učlani se u Nacionalnu sveučilišnu knjižnicu

Veleučilište u Karlovcu

Strojarstvo, poslovno upravljanje, mehatronika, ugostiteljstvo... samo su neki od studijskih programa koji se nude na Veleučilištu u Karlovcu. Riječ je o suvremenoj europskoj visokoobrazovnoj instituciji koja se brzo prometnula u središte znanstvene i stručne misli u regiji, i to kontinuiranim unapređivanjem studijskih programa i provedbom razvojnih i primijenjenih istraživanja. Veleučilište u Karlovcu okosnica je razvoja regije i sinergijskog djelovanja Veleučilišta, gospodarstva i društvene zajednice. Uz to što je zavidno opremljeno Veleučilište njeguje i brojne sportske aktivnosti i timski rad studenata.

Veleučilište Hrvatsko Zagorje, Krapina

Usklađeni sa svim načelima Bolonjske deklaracije, nastava u malim grupama, mogućnost razmjene studenata i potrebna oprema prednosti su ovog Veleučilišta za sve one koji se odluče upisati ga. Studenti biraju između stručnih studija informatike, prometne logistike i operativnog menadžmenta. Svi oni koji ga završe postaju lideri u navedenim područjima sposobni i za europsko tržište rada.

Fakultet organizacije i informatike, Varaždin 

Informacijski i poslovni sustavi i ekonomika poduzetništva studijski su programi koje studenti mogu birati na preddiplomskom sveučilišnom studiju, dok se na preddiplomskom stručnom studiju izvodi program Primjena informacijske tehnologije u poslovanju. Ovaj se program osim u Varaždinu izvodi i u Zaboku, Sisku i Križevcima.

Studenti kada upišu studij mogu sudjelovati i u programima mobilnosti. Za studijski boravak mogu odabrati jedno od sveučilišta ili fakulteta s kojima FOI ima sklopljen bilateralni sporazum, a na raspolaganju imaju 20-ak sveučilišta iz cijeloga svijeta. Specifičnost studija je i stručna praksa koja se provodi u sklopu redovitog diplomskog studija, a za te potrebe FOI surađuje s više od 400 tvrtki na tržištu s kojima osim stručne prakse realizira i druge akademske inicijative, kao što su okrugli stolovi ili panel-rasprave kojima fakultet želi pojačati i formalizirati utjecaj tržišta na nastavne programe.

Obratite pažnju Promjene u privatnim srednjim školama

Zagrebačka škola za menadžment

Već više od deset godina Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta obrazuje buduće hrvatske poslovne lidere, ekonomske stručnjake i inovativne poduzetnike. Predavači su tijekom studija studentima pristupačni i uvijek dostupni. Kao jedina poslovna škola u Hrvatskoj s Career centrom, uredom zaduženim za pomaganje pri pronalaženju zaposlenja, aktivno pomažu studentima kako bi se pripremili za tržište rada. ZŠEM-ov Međunarodni ured radi na proširivanju mreže od 120 poslovnih škola i ekonomskih fakulteta diljem svijeta. Svake godine17% ZŠEM-ovih studenata uputi se na studentsku razmjenu u inozemstvo u neku od svjetskih poslovnih škola, pri čemu studenti ne plaćaju dodatnu školarinu.

Studiranje na RRiF-u

Dugogodišnje iskustvo i ugled osnivača Visoke škole - RRiF plus d.o.o. na području savjetovanja iz područja računovodstva, financija i poreza osigurava studentima znanja koja im omogućavaju brzo zapošljavanje nakon završetka studija. Riječ je o individualnom pristupu nastavnog osoblja svakom pojedinom studentu. Misija ove visoke škole jest usmjeravanje studijskog programa potrebama hrvatskoga gospodarstva za profilom stručnjaka koji će tijekom studija steći znanja i vještine potrebne za samostalno obavljanje poslova na području financijskog menadžmenta, financijskog računovodstva i izvješćivanja i menadžerskog računovodstva.

Korisni savjeti Važne upute za učenike koji prve razrede upisuju u privatnim i državnim srednjim školama Zagreb Popis Ovo su privatne srednje škole u Zagrebu Ne propustite Ovo su važni datumi za srednjoškolce
Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • aabbcc:

  Privatne skole se nigdje ne shvataju za ozbiljno a upisuju ih samo oni koji nemaju dovoljno bodova za upis na drzavne skole. Po pravilu su skupe i za one da plate ako drukcije ne mogu !!!! U vecini razvijenih zamalja ... prikaži još! skoro da i ne postoje...Dosla vam moda iz Amerike.

 • Jadranka:

  Po struci sam Projektni Manager i svoja znanja sam stekla na Alma Mater. U Hrvatskoj se danas rijetko tko može pohvaliti da je zadovoljan svojim poslom, ja sam među tim rijetkim ljudima. Najviše praktičnog znanja sam dobila na studiju. Nisam ... prikaži još! "platila i dobila diplomu", to je daleko od istine. Hrvatski način razmišljanja se treba promijeniti i treba se početi cijeniti kvaliteta i uspješnost.

 • Avatar Hrvatkatolikdomoljub
  Hrvatkatolikdomoljub:

  Platiš, dibiješ diplomu, i neznaš ništa.