Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Studiji turizma i komunikacija na Bernaysu otvaraju sva vrata

Bernays
08.09.2022.
u 10:40

Budućnost počinje pametnim odabirom zanimanja

Ubrzani razvoj brojnih industrija pojačan sve naprednijim digitalnim tehnologijama, kao i nedostatak visokoobrazovane radne snage s praktičnim vještinama i znanjima, kreirali su potrebu za stručnjacima specifičnih vještina koji mogu odgovoriti suvremenim potrebama poslodavaca. Upravo su zato studiji komunikacija i turizma na Bernaysu osmišljeni u suradnji s poslodavcima i prilagođeni aktualnim potrebama tržišta, zbog čega ih redovito odabiru ambiciozni mladi ljudi koji igraju na kartu sigurnog zaposlenja odmah po završetku studiranja.

Komunikacija u središtu 21. stoljeća

Jedan od omiljenih studijskih smjerova za kreativce i mlade kojima je važno da njihov radni dan bude uzbudljiv, dinamičan i nikako jednoličan, upravo su komunikacije. Podijeljen u preddiplomski studij Komunikacijskog menadžmenta u trajanju od tri godine i dvogodišnji diplomski studij Upravljanja odnosima s javnošću, studij komunikacija na Bernaysu predstavlja sam vrh kada je u pitanju obrazovanje komunikacijskih i PR stručnjaka u Hrvatskoj te je potpuno prilagođen realnim potrebama tvrtki koje zapošljavaju komunikacijske stručnjake.

Kadar kojega Bernays obrazuje zapošljava se u gotovo svim sektorima, stoga nije čudno da potreba za stručnim, profesionalnim i visokoobrazovanim komunikacijskim stručnjacima sve više raste. Ni jedna industrija nije lišena potrebe za vrhunskim komunikacijskim menadžerima i stručnjacima za odnose s javnošću. Stoga je program na Bernaysu u potpunosti osmišljen da ide u korak s trendovima i aktualnostima, a dobiveno znanje je široko i sveobuhvatno. Studenti se na taj način upoznaju s najvažnijim aspektima komunikologije, odnosa s javnošću, marketinga, menadžmenta, ekonomije, poslovne komunikacije i korporativnog komuniciranja te poduzetništva.

Spektar njihovih vještina tako će se proširiti i na poznavanje rada medijske industrije te osnovnih principa novinarskog posla, uključujući osnove novinarstva, novinarske etike i odnosa s medijima. Studenti koji za vrijeme studiranja imaju priliku detaljno se upoznati sa specifičnostima svoje struke, postaju pravi profesionalci, a u očima poslodavaca poželjni, sposobni i odgovorni zaposlenici kojima za postizanje statusa samostalnih zaposlenika treba manje od tri mjeseca.

Novo poglavlje u hrvatskom turizmu

Pored jedinstvenog studija komunikacija, Bernays nudi i trogodišnji preddiplomski studij Menadžment i marketing turističke destinacije, odnosno dvogodišnji specijalistički diplomski studij Upravljanje doživljajem u turizmu. Ovaj, kako ga i sami turistički stručnjaci vole nazivati, „najinovativniji studij turizma u zemlji“, stvara turističke stručnjake koji svojim kompetencijama i vještinama s lakoćom mogu odgovoriti na sadašnje, ali i buduće potrebe u turističkom gospodarstvu te predvidjeti, ali i postaviti trendove u turizmu. Studente se educira da bi bolje i sa znanjem upravljali u turizmu, ali i da idu korak dalje i razmišljaju o inovacijama i načinima kako da znanja o turizmu koje Hrvatska ima, efektivno prenesu drugima – čak i onima za koje mislimo da su bolji i uspješniji od nas.

Upravljanje doživljajem, turističko gospodarstvo i brendiranje destinacija okosnica su studijskog programa koji studente poučava kako izgraditi, zadržati i osnažiti brend, ali i današnjim turistima ponuditi cjelovito autentično iskustvo zbog kojeg će se uvijek iznova vraćati. Impresivan set vještina koji odgovara aktualnim zahtjevima tržišta studenti stječu ne samo kroz stručnu literaturu i konkretnu teorijsku podlogu već i zahvaljujući više od 1000 sati stručne prakse u nekoj od 130 partnerskih tvrtki s kojima Bernays uspješno surađuje.

Uz stručnu praksu koja se etablirala kao višestruko korisna i uspješna metoda u edukaciji budućih profesionalaca, studenti turizma na Bernaysu imaju priliku učiti i kroz nezaobilaznu terensku nastavu. Zanimljiva putovanja atraktivnim turističkim destinacijama diljem Lijepe naše, ali i komunikacija s menadžerima turističkih destinacija diljem Hrvatske i Europske unije, studentima će donijeti provjerene novosti i trendove iz prve ruke.

Treba li raditi za vrijeme studiranja?

Svaki studij ima svoju specifičnost, a Bernaysova prednost su partneri, velika količina prakse, razvoj praktičnih vještina i visoka zapošljivost studenata. Stoga, Bernays sustavno potiče studente da se što prije uključe u tržište rada bez obzira na studiranje. Osim odličnih predavanja, networkinga i upoznavanja budućih poslodavaca, Bernays nudi mogućnost prakse izvan i unutar granica Hrvatske.

Sve se više stručnjaka i specijalista u različitim područjima, slaže kako je stjecanje iskustva odskočna daska za uspješnu karijeru i profesionalno usavršavanje. Međutim, ubrzo studenti zaključe kako im je gotovo nemoguće zaposliti se bez prethodnog iskustva, a s druge strane, iskustvo ne mogu steći ako nemaju posao. Bernays je doskočio ovoj naizgled bezizlaznoj situaciji pa nudi brojne prilike za studentske prakse i rad tijekom studiranja unutar različitih organizacija, kompanija i udruga.

Studenti Bernaysa na razgovore za posao dolaze s već razrađenim životopisom bogatim stažiranjima i praksama, pa se ističu među konkurencijom i onima koji se prijavljuju na natječaj za posao bez konkretnih iskustava. Njihove vještina, znanja i kompetencije izbrušene su do detalja pa ih poslodavci doživljavaju iskusnijima i samim time, boljim kandidatima za posao.

Studij. Baš kakav želiš.

U prilog tome govori i činjenica da je svaki četvrti Bernaysov student dobio trajan angažman u organizaciji u kojoj je u sklopu prakse razvijao svoje stručne kompetencije. Pored toga, Bernays već devet punih godina povezuje poslodavce i studente već od prve godine studija pa značajno visokih 90 posto studenata posao pronalazi u roku od tri mjeseca od završetka studija. Obećavajuće statistike pokazuju kako je studentska praksa ispravan put do sigurnog zaposlenja, a studiranje na Bernaysu najbolja odluka osviještenog studenta.

Strukturiran pristup studentskim praksama, detaljno razrađen teorijski okvir predavanja usmjeren na aktualnosti i realne potrebe sektora te profesori koji su svojim studentima mentori i uvijek na raspolaganju, čine studiranje na Bernaysu neprocjenjivom prilikom za početak uspješne profesionalne karijere.

Više informacija možete pronaći na www.bernays.hr.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije