Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upozorenje srbiji

'Pred Srbijom su komplicirani odnosi s Rusijom ako želi u EU'

Ivica Dačić
Tomislav Krasnec/PIXSELL
01.06.2014.
u 10:39

Kazao je Glasu Amerike Jonathan Moore, ravnatelj ureda za južnu i središnju Europu u američkom državnom tajništvu

Jonathan Moore, ravnatelj ureda za južnu i središnju Europu u američkom državnom tajništvu, u izjavi za Glas Amerike, upozorio je da će Beograd, kako se bude približavao članstvu u EU, "možda morati poduzeti korake koji će komplicirati odnose s Rusijom", prenose srpski mediji.

Zamoljen da prokomentira stav Srbije o krizi u Ukrajini i odnosa s Rusijom kako se Srbija neće pridružiti sankcijama koje EU uvodi Rusiji, Moore je rekao da SAD poštuje stav Srbije u tom pogledu.

- Ivica Dačić je, sada, u ulozi ministra vanjskih poslova govorio jasno o tom pitanju. Mi poštujemo njegov stav i stav Srbije u tom pogledu. Međutim, pitanje s kojim će se Srbija brzo suočiti, kako se bude približavala Europskoj uniji, je da će Bruxelles i zemlje članice Unije očekivati da Srbija podrži stav EU o tom pitanju - pojasnio je Moore dodajući kako očekuje da će Srbija donijeti ispravne odluke "posebno kada se ima u vidu izuzetna zabrinutost u svijetu povodom ilegalne aneksije Krima od strane Rusije i drugih akcija Rusije u Ukrajine".

>>Čečeni i Srbi među poginulim vojnicima u Ukrajini

Komentara 11

Avatar chelios
chelios
13:49 01.06.2014.

Kada je tako, onda povući kadidaturu i zahvaliti se EU, i započeti pregovore, na opšte oduševljenje naroda sa Evro-Azijskom Unijom, i svi će lepo biti srećni i zadovoljni!.

Avatar Kapetan Magelan
Kapetan Magelan
13:42 01.06.2014.

OK!!! Pa političari idioti jedni, slušajte malo šta vam narod govori, a narod vam kaže da mi jednostavno ne želimo u prokletu i bolesnu EU!!! Nama ne trebaju takozvane parade bolesnika na ulicama i još kojekakve bolesne dangube koje dolaze sa zapada!!!.

HA
Harmanlipa
21:07 05.06.2014.

U nečemu se napokon slažemo sa Srbima! Idite Rusima, ne želimo biti sa vama u EU!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije