Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema mira

Čečeni i Srbi među poginulim vojnicima u Ukrajini

Ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/6
28.05.2014.
u 19:01

Petro Porošenko: Osobno nisam izdao naredbu za napad na aerodrom jer još nisam položio prisegu za predsjednika.

Dan nakon što je ukrajinska vojska zauzela zračnu luku u Donjecku, napetosti u tom gradu se ne smiruju. Danas su na ulice izašli rudari koji su održali proruski prosvjed izvikujući parole protiv “hunte iz Kijeva”. Proruski separatisti koji imaju kontrolu nad gradom počeli su jačati svoje pozicije i dovlačiti naoružanje u strahu da bi ukrajinska vojska mogla napasti i sam grad. Mediji izvještavaju da je Donjeck bio gotovo potpuno pust, a većina stanovništva zbog straha od vojnih operacija odlučila je ostati u kućama. Zrakoplovi ukrajinske vojske kružili su nad gradom.

Istodobno, vlasti u Kijevu objavile su da među poginulima u posljednja tri dana borbi koje su se vodile oko Donjecka ima ruskih državljana sa sjevernog Kavkaza, odnosno iz Čečenije, Ingušetije i Dagestana te Srba i Ukrajinaca.

Porošenko obećao je da će okončati “rat”

Novi ukrajinski predsjednik Petro Porošenko, u intervjuu za njemački Bild, obećao je da će okončati “rat” na istoku Ukrajine. Kazao je također da on osobno nije izdao naredbu za napad na aerodrom jer još nije položio prisegu.

Proruski predsjednik Čečenije Ramzan Kadirov kazao je da u Ukrajini nema čečenskih boraca jer Čečenija više nema vojsku osim one koja je u sastavu vojske Ruske Federacije. No on je ipak napomenuo da postoji mogućnost da u Ukrajini ima Čečena, ali samo onih koji su tamo otišli vlastitom voljom.

>>Plinski ugovor 
s Kinom 
je trijumf 
Vladimira Putina

>>Ukrajinske snage potpuno kontroliraju zračnu luku, ubijeni deseci pobunjenika

Komentara 73

NA
nationalgeografic
19:10 28.05.2014.

Srbi među poginulima? Oni što su se naslikavali na barikadama? Ne čudim se . Poznati su po porazima.

TO
tokimalko
19:35 28.05.2014.

ceceni i srbi, ceceni koji su ratovali i protiv svoga naroda, a srbi oni koji su samo "branili" liniju kavlobag -vilomitica...

YO
yocko
19:20 28.05.2014.

Sad bude žalost u Srbiji..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije