Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVILA POLICIJA

Poznati detalji eksplozije u Stenjevcu: Mladić (21) bacio je bombu pod auto i pobjegao

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/5
12.09.2021.
u 15:03

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeto je posebno izvješće.

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom kojeg sumnjiče da je upravo on bio taj koji je bacio bombu u Stenjevcu u noći sa srijede na četvrtak. 

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 9. rujna 2021. godine oko 2.15 sati, osumnjičeni došao do osobnog automobila marke Smart Fortwo zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu 47-godišnjaka koje je bilo parkirano u Zagrebu u Stenjevečkoj ulici. Pritom je donio ručnu bombu modela BRM koju je posjedovao, a čije posjedovanje je građanima zabranjeno s ciljem da dovede u opasnost živote i imovinu. Navedenu bombu je aktivirao na način da je izvadio osigurač te bombu bacio pod osobni automobil marke Smart nakon čega se dao u bijeg trčeći Stenjevečkom ulicom u smjeru istoka

VIDEO: U Stenjevečkoj ulici aktivirana je eksplozivna naprava

Uslijed eksplozije došlo je do oštećenja podvozja vozila marke Smart, prednjeg vjetrobranskog stakla te oštećenja pneumatika vozila, oštećenja vozila marke VW Golf zagrebačkih registarskih oznaka, na kojem je oštećena stražnja lijeva strana karoserije, zatim kombi vozila marke VW Crafter zagrebačkih registarskih oznaka na kojem je probušen zadnji desni pneumatik te oštećenja vozila marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka, a na kojem je oštećena stražnja desna strana karoserije. Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja, potvrđena je sumnja da je osumnjičeni ozlijeđen prilikom bijega od same eksplozije. Liječnička pomoć mu je pružena u KB Sveti Duh gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen", navode iz policije. 

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeto je posebno izvješće.

 

Ključne riječi

Komentara 8

ZA
ZatvaracNgoPipa
21:45 12.09.2021.

Samo par milimetara ispod površine grad zagreb je leglo truleži i kriminala, prosječnom građaninu je i bolje da ne zna što je ispod površine

DU
Deleted user
07:36 13.09.2021.

Ovo se može smatrati kao teroristički čin i dao bih mu 10 godina zatvora minimalno!

Avatar Tombstone
Tombstone
15:59 12.09.2021.

Sad bu stenjal par kuki u zatvoru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije