Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Požeška župa sv. Leopolda Mandića dobiva novog župnika

Nakon 34 godine službe i 85 godina života umirovljen je prvi župnik te župe msgr. Vjekoslav Marić, a za njegova nasljednika imenovan je Jozo Jurić.
06. srpnja 2012. u 11:19 0 komentara 1262 prikaza
Vjekoslav Marić (1)
Foto: Ljiljana Marić

Kao i svake godine i ove je početkom srpnja došlo do određenih promjena u obavljanju pastoralnih službi u Požeškoj biskupiji. Najveća se promjena dogodila u požeškoj župi sv. Leopolda Mandića. Nakon 34 godine službe i 85 godina života umirovljen je prvi župnik te župe msgr. Vjekoslav Marić, a za njegova nasljednika imenovan je Jozo Jurić, dosadašnji župnik u novogradiškoj župi Kraljice sv. Krunice.

Novi novogradiški župnik je Ivan Štivičić, dosadašnji župnik u Crncu kojeg na tom mjestu nasljeđuje Josip Marić. Ivan Razumović, dosadašnji župnik župe bl. I. Merza u Slatini postaje upravitelj župe u Čačincima, a na njegovo mjesto dolazi Nikola Jušić. Za župnika u Oriovcu imenovan je Zdravko Radoš, dosadašnji župnik u Čačincima. Josip Vračarić postaje župnik u Štivici, a do promjene upravitelja župe došlo je i u Novoj Kapeli, Jasenovcu i Velimirovcu gdje su se dosadašnji župnici samo zamijenili. Tako će u Kapeli župnik biti Goran Mitrović, u Jasenovcu Đuro Cvitić, a u Velimirovcu Mario Cimbal.

Župa Donja Obrijež za župnika je dobila Maria Rašića. Mladomisnik Nikola Legac upućen je na trogodišnji studij liturgike na Papinski liturgijski institut u Rim, dok je Marijan Pavelić, dosadašnji župni vikar u župi sv. Terezije Avilske u Požegi, upućen na trogodišnji studij komunikacijskih znanosti na Papinsko sveučilište sv. Križa u Rim.

Brojanje novaca
STIŽE ZABRANA NA RAZINI UNIJE
Nema više kupnje auta ili stana za keš, sve će ići preko računa
dr.sc. Mario Bagat
ISTRAŽILI SMO
Zašto je bitno da znate razlike između dopunskog i dodatnog osiguranja
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.