Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvar na instalacijama

Požar progutao pilanu, ozlijeđen vatrogasac

JVP Nova Gradiška
22.08.2018.
u 14:18

Kako neslužbeno doznajemo, uzrok požara vjerojatno je kvar na elektroinstalacijama

U požaru koji je u utorak oko 23 sata izbio u Novoj Gradiški u potpunosti je izgorio jedan od pogona pilane u vlasništvu drvne industrije "Fima". Pripadnici novogradiške Javne vatrogasne postrojbe na požarište su stigli pet minuta nakon dojave.

Nešto prije ponoći požar je lokaliziran, nakon čega su i dalje neumorni vatrogasci ostali osiguravati mjesto požarišta. Jedan od vatrogasaca teško je ozlijeđen, slomio je nogu i zbrinut je u novogradiškoj bolnici.

– U gašenju požara sudjelovalo je 16 vatrogasaca s tri vozila. U potpunosti smo ga ugasili u srijedu ujutro, pošto je jedna ekipa ostala dežurati na zgarištu kako ne bi došlo do ponovnog požara – rekao je Siniša Makovičić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Nove Gradiške.

Materijalna šteta je velika i mjeri se u milijunima kuna. Izgorjela je hala od dvije tisuće kvadrata s kompletnom opremom. Kako neslužbeno doznajemo, uzrok požara vjerojatno je kvar na elektroinstalacijama. Zabrinuti radnici nisu željeli davati izjave.

Vlasnik "Fime" Ljuboja Kolar istaknuo je kako je sreća u nesreći što nitko od radnika nije ozlijeđen. Ovo je u posljednjih 13 mjeseci drugi požar koji je pogodio pogone ove tvrtke. - Nadam se da ćemo sanirati dio štete koji je nastao na elektroinstalacijama kako bismo što prije mogli počeli raditi. Nije nam lako, ali radnici se ne moraju bojati za posao. Prebacit ćemo ih u druge pogone - rekao je Kolar.

>> Pogledajte video prosvjeda radnika Uljanika

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije