Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vatrogasac koji je gasio požar u Braču teško ozlijeđen

Smatra se kako je požar najvjerojatnije izbio kao posljedica udara munje
20. kolovoza 2018. u 15:57 2 komentara 480 prikaza
Foto: Oliver Berg/DPA/PIXSELL

Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) Selca u ponedjeljak je izvijestilo da je vatrogasac, koji je u nedjelju navečer teže ozlijeđen gaseći požar na Braču, prevezen u KBC Split.

Yosemite USPJEŠNO OBRANJEN Ugašen veliki požar u blizini parka Yosemite

"Nažalost, jedan vatrogasac teže je ozlijeđen tijekom akcije te je hitno prebačen u KBC Split. Smatra se kako je požar najvjerojatnije izbio kao posljedica udara munje", navodi se na Facebook stranici Vatrogasci - Selca.

Premijer Andrej Plenković je prilikom današnje posjete Centru za koordinaciju, vođenje i gašenje požara u Divuljama izrazio žaljenje zbog ozljede vatrogasca. "Žao mi je zbog ozljede vatrogasca koja se dogodila noćas na Braču, međutim to pokazuje koliko su ljudi spremni i tijekom noći ići u požrtvovne akcije", rekao je Plenković.

 DVD Selca je u nedjelju u 17.45 sati primio dojavu o požaru koji se širi na brdovitom i nepristupačnom terenu smještenom poviše uvale Rasotica, u blizini mjesta Selca na otoku Braču.

nema ozlijeđenih U požaru na vukovarskom bazenu izgorjela sauna

U gašenju požara sudjelovalo je 60 vatrogasaca s 12 vatrogasnih vozila svih DVD-ova s područja otoka Brača, uključujući i dislocirana vatrogasna društva koja su smještena na otoku. Tijekom večernjih sati u pomoć pri gašenju požara pristiglo je 18 vatrogasaca i dva vozila s područja Zadvarja i Sinja.

Vatrogasne snage sudjelovale su u gašenju požara do ranih jutarnjih sati, te je požarište u potpunosti lokalizirano oko 5 sati ujutro. Zahvaćena požarna površina veličine je 15 hektara.

Psihijatrijska bolnica Lopača Pušio i pio kavu Otkriven uzrok požara u Psihijatrijskoj bolnici Lopača?

S obzirom na snažno nevrijeme koje je zahvatilo istočni dio Brača, protupožarni zrakoplovi nisu mogli pristupiti gašenju požara koji se prostirao na izuzetno nepristupačnom terenu.

Tijekom jutra u ponedjeljak na požarište je upućen helikopter koji je dopremio dva spremnika s vodom, tzv. kruške, izvijestili su vatrogasci iz Selca.

>> Pogledajte video rušenja viadukta u Genovi

[video: 26319 / ]
Filmushka
PROMO
Video: Ovo su filmovi koje ćete moći besplatno pogledati na Filmushki

A1 izdvaja za Vas