Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DODIJELIO SI STAN

Povjerenstvo: Banožić zlorabio ovlasti, predlažemo novčanu kaznu od 7000 kn

U Zemuniku predstavljena dva nova člana "Krila Oluje" i novi letački program
Dino Stanin/PIXSELL
20.05.2022.
u 11:26

Povreda zakona utvrđena je u kontekstu triju odluka koje je Banožić potpisao, među kojima su i odluke iz 2019. godine

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo je u petak da je Mario Banožić, bivši ministar državne imovine, zlouporabio posebna prava dužnosti donoseći tri odluke, među kojima je i odluka kojom sam sebi dodjeljuje državni stan u Gundulićevoj ulici.

Povjerenstvo je na sjednici u petak jednoglasno utvrdilo povredu članka 7.c Zakona o sprečavanju sukoba interesa i Banožiću, koji je sada ministar obrane, izreklo kaznu od sedam tisuća kuna.

Povreda zakona utvrđena je u kontekstu triju odluka koje je Banožić potpisao, među kojima su i odluke iz 2019. godine.

Banožić je istoga dana potpisao odluku kojom Ministarstvo državne imovine dodjeljuje tri stana, među kojima je i onaj u Gundulićevoj 11, na korištenje državnim dužnosnicima i drugu kojom stan u Gundulićevoj od 92 četvorna metra dodjeljuje sebi.

"Kada se dužnosnici nađu u situacijama da odlučuju sami o sebi, tada oni ne mogu odlučivati. Takve situacije trebaju deklarirati, izuzeti se iz odlučivanja i delegirati na drugu osobu", istaknuo je član povjerenstva Davorin Ivanjek dodavši da je to dugogodišnja i nesporna praksa. 

VIDEO: Tragičan kraj potrage: Danas ispraćaj Periša u Beogradu

Komentara 36

PO
poluprovokator
11:40 20.05.2022.

1. Vratiti stan 2. Naplatiti razliku u trzisnoj razlici najma između dodjeljenog i pripadajućeg stana 3. Kazna 4. Ostavka

VA
vadis1
12:15 20.05.2022.

Da je Hrvatska pravna drzava Banozic bi morao otici i platiti odstetu drzavi uz odgovarajucu kaznu. Plenkovic je odgovoran.

TM
trade_mark
11:46 20.05.2022.

ej, alo... nije to malo puno??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije