Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isusu na čast

Povijesne postrojbe na proslavi Uskrsa u Zagorju

povijesne postrojbe (1)
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/3
07.04.2012.
u 16:05

Zagorskim bregima i ovog je Uskrsa odzvanjala gromoglasna pucnjava iz kubura i pištola u čast Isusova uskrsnuća

KRAPINA - Zagorskim bregima i ovog je Uskrsa odzvanjala gromoglasna pucnjava iz kubura i pištola u čast Isusova uskrsnuća. Taj običaj posebno se njeguje na području Pregrade i Kostela. Povjesna postrojba Krapinsko-zagorske županije Keglevićeva Straža, ugostila je kolege iz Gradske Straže Bakra, Gradske Straže Požega i Dubrovačke trombunjere. Već tradicionalno povjesne postrojbe, prošle su centrom Krapine prema Muzeja krapinskih neandertalaca, a prevodili su ih domaćin, članovi Postrojbe Krapinsko-zagorske županije.

Nakon razgledavanja Muzeja krapinskih neandertalaca upriličeno je svečano postrojavanje, a dobrodošlicu im je poželjela zamjenica župana Sonja Borovčak. Nakon Krapine druženje je nastavljeno u Kostelu gdje sve postrojbe sudjeluju u tradicionalnoj manifestaciji Kostelska uskrsna pištola.

Komentara 1

VE
Vexans
16:22 07.04.2012.

Gradska Straža Požege ? Molim da se vizitiraju !Nisam siguran da li g. Ronko u tome sudjeluje,da ne bude zahtijeva o intelektualnom vlasništvu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije