Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snažan udar

Potres od 6,5 stupnjeva zatresao Meksiko i Gvatemalu, tisuće evakuirane

Potres u Meksiku
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
01.02.2019.
u 22:49

Na jugu Gvatemale, u Suchitepequezu, srušio se jedan školski zid i oštećena je jedna crkva

Potres jakosti 6,5 po Richteru čije je epicentar bio u državi Chiapas, na jugu Meksika, izazvao je u petak materijalne štete u Gvatemali, navele su vlasti te zemlje.

Epicentar potresa je bio 37 km jugozapadno od mjesta Ciudad Hidalgo, blizu granice s Gvatemalom i oko 62 km duboko, prema meksičkom seizmološkom institutu.

Potres se osjetio do glavnog grada Meksika i oštetio je tri ceste u Gvatemali, djelomično odsječene zbog odrona tla pri čemu su najmanje tri osobe lakše ozlijeđene, prema podacima lokalnih službi sigurnosti.

Potres u Meksiku
1/9

Na jugu Gvatemale, u Suchitepequezu, srušio se jedan školski zid i oštećena je jedna crkva.

Zbog potresa je evakuirano više tisuća osoba.

U rujnu 2017. je u dva snažna potresa, od kojih jedan jakosti 8,2, smrtno stradalo 465 osoba i oštećeno je 184.000 kuća. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije