Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ukrajina

Porošenko: Putina osobno poznam, susret je u lipnju

Porošenko
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
26.05.2014.
u 18:28

Ruski ministar Sergej Lavrov nudi dijalog, ali upozorava i da bi nastavak akcije protiv separatista bio "velika greška"

S podrškom od oko 53 posto glasača novi predsjednik Ukrajine Petro Porošenko najavljuje da vojna akcija protiv separatista na istoku zemlje mora biti kraća i efikasnija, a vojska bolje opremljena. Istodobno su separatisti napali zračnu luku u Donjecku, a vlast je uzvratila zračnim napadom u kojem sudjeluju avioni i helikopteri, nad aerodromom je dim, dvojica su ranjena, a jedna je osoba izgubila život na dan izbora.

Nema pregovora

– Oni koji odbiju položiti oružje su teroristi. Mi ne pregovaramo s teroristima. Njihov je cilj pretvoriti Donbas u Somaliju. Nikom to neću dopustiti, nadam se da će Rusija podržati moj stav – rekao je Porošenko. Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov upozorava da bi nastavak vojne akcije vlasti protiv separatista bio "velika greška". Lavrov je ponudio i razgovore: – Čuli smo kako Petro Porošenko opisuje odnose s Rusijom kao odnose od najveće važnosti. Mi smo, kako je to ruski predsjednik puno puta ponovio, spremni za dijalog s Porošenkom – rekao je Lavrov dodajući kako ne može zažmiriti na činjenicu da "takozvana antiteroristička operacija nije bila zaustavljena tijekom izbora". Porošenko neće smijeniti predsjednika Arsenija Jacenjuka, koji je na prijašnjim izborima bio u koaliciji s Julijom Timošenko.

Nema mira bez Moskve

Petro Porošenko izjavio je da će se u prvoj polovici lipnja sastati s ruskim rukovodstvom. Porošenko ističe da se bez sudjelovanja Moskve ne može riješiti situacija na jugoistoku Ukrajine.

– Sastanak s ruskim rukovodstvom će, definitivno biti, održan u prvoj polovici lipnja. Rusija je naš najveći susjed – rekao je Porošenko i dodao da se s ruskim predsjednikom Putinom osobno poznaje.

>> Novi ukrajinski predsjednik: Zaustavit ćemo rat i kaos u zemlji

Komentara 7

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
14:06 27.05.2014.

Baš super što ga lično poznaješ, onda mu plati plin da ti se ne smrzava narod kada dođe zima

AA
aabbcc
08:48 27.05.2014.

Sada sve referendume 3-4 treba priznati, jer isti su volja naroda Ukrajine a sve ostalo bi bila zloupotreba demokracije !

M3
Miške 3
08:10 27.05.2014.

A kako to da nije pobijedila tajkunica s lažnim ukrainskim pletenicama ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije