Naslovnica Vijesti Hrvatska

Poreznici kreću u veliku akciju. Pogledajte koga će ovaj put provjeravati

Cilj je nadzora sprečavanje sive ekonomije te zaštita Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze
19. lipnja 2019. u 13:16 44 komentara 30375 prikaza
Porezna uprava
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Porezna uprava objavila je da kreće u akciju s ciljem suzbijanja sive ekonomije. Ovoga puta provjeravat će niz djelatnosti u razdoblju od 20. lipnja do 3. srpnja.

restoran Val Restoran iz Mimica Vlasnik restorana na udaru gostiju: 'I meni je preskup Ferrari pa ne ulazim u dućan'

Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske s ciljem sprečavanja sive ekonomije te zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze, poručuju iz Porezne uprave

Nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost proizvodnje pekarskih i brašneno-konditorskih proizvoda, nespecijalizirana trgovina na veliko, djelatnost restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane kao i taksi-služba.       

Video: Božinović o kaznenoj prijavi protiv Kirina

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
  • torente:

    Zasto porezna nije nadzirala Uljanik, Agrokor, borgovce? To nije u njihovom opisu posla ili se velik novac ne nadzire?

  • PrimoracRi:

    Naj bolje ne raditi niš uzimati socijalu,raditi na crnjaka i država te ne dira. Pogotovo ako si manjinac . Ne more ti niki niš. Čim nešto želiš delat evo kontrole,represije kazne ,zatvor,ključ u bravu.

  • dopizdilomi:

    Juuupiii. Konačnooooo. Počet će sa Zagrebom, upravom, i MB365 a nakon toga će se prebaciti na one koji imaju ugovore i poslove s njima.