Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susret s prodavačima

Porezna: Na tržnicama se do kraja srpnja moraju uvesti blagajne

tržnica
Marko Lukunić/PIXSELL
03.07.2013.
u 18:55

"Konačan cilj fiskalizacije je kontrola protoka i prometa robe u Hrvatskoj, suzbijanje sive ekonomije i nelojalne konkurencije", poručuju iz Porezne uprave.

Na sastanku u Poreznoj upravi prodavači koji se bune protiv fiskalizacije na tržnicama uspjeli su dobiti rok za njezino provođenje do kraja srpnja, no jasno im je rečeno da od uvođenja fiskalnih blagajni država neće odustati.

"Iako su prodavači na tržnicama s 1. srpnjem 2013. godine prema Zakonu već trebali uvesti fiskalne blagajne, dobili su rok da to učine do kraja mjeseca srpnja", piše u priopćenju koje je Porezna uprava objavila nakon današnjeg sastanka na kojem su sudjelovali predstavnici prosvjednika, Porezne i Carinske uprave, Udruge hrvatskih tržnica, Tržnica Grada Zagreba i Udruge gradova.

"Tehničke prepreke ne postoje"

"Predstavnici prosvjednika obaviješteni su da će fiskalizacija biti provedena kod svih prodavača na tržnicama, osim onih koji prodaju vlastite proizvode te kako je konačan cilj fiskalizacije kontrola protoka i prometa robe u Republici Hrvatskoj, suzbijanje sive ekonomije i nelojalne konkurencije", pišu iz Porezne uprave. Predstavnici prosvjednika "iznijeli su mogući problem tehničkih nemogućnosti za provođenje fiskalizacije na otvorenim dijelovima tržnica", no predstavnici vlasti su im poručili da "takve tehničke prepreke ne postoje".

Predstavnici udruge gradova obećali su prodavačima da će im lokalne vlasti "omogućiti infrastrukturu potrebnu za prilagodbu fiskalizaciji". "Također je zaključeno da će za mogući problem zastupanja Obiteljsko-poljoprivrednog gospodarstva u prodaji na tržnici Ministarstvo financija s nadležnim ministarstvom pokušati naći rješenje u zakonskim okvirima", zaključuje se u priopćenju iz Porezne uprave.

>>Linić šumom, trgovci drumom pa se na Dolcu ni danas ne kupuje

>>'Paradajz može ujutro stajati 10 kn, a popodne 2 kn. To nas ne zanima'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije