Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lepoglava

Ponuda mami, ali apetite smanjuje kriza u džepu!

lepoglava (1)
Foto: presnimila Ljiljana Risek
1/3
13.06.2011.
u 12:51

Besplatnim željezničkim linijama iz Varaždina i okolnih mjesta na Lepoglavske dane doputovalo je tek 40 posjetitelja

– Štandovi su bogati i puni nesvakidašnjih zanimljivosti i sadržaja! Čipka, slike, koštani češljevi, umjetnička djela, nakit i ukrasi od minerala i poludragulja mame! Ali što to znači kad „apetite“ moramo smanjiti, jer sve nam je skupo, kriza nam je ispraznila džepove!

Koliko smo samo takvih žalopojki čuli prošlog vikenda na trodnevnoj zabavno-turističkoj manifestaciji Lepoglavski dani, koju je, pod pokroviteljstvom matičnog grada, organizirao Turistički i kulturno-informativni centar!

– Iako je program organizacijski dobro prošao, učinci krize i te kako su se odrazili na posjet. Na žalost, besplatnim željezničkim linijama iz Varaždina i okolnih mjesta na Lepoglavske je dane doputovalo samo 40 posjetitelja, triput manje nego lani – izjavio je mr. Vladimir Ivanuša, direktor TKIC-a.

Premda je besparica smanjila i očekivani promet na štandovima, brojni građani ipak su uživali u bogatoj ponudi trgova tradicionalnih obrta, starinskih jela, UNESCO-ove baštine zagorskoga kraja i Trga umjetnika. Na „umjetničkom“ su trgu posjetitelji s interesom pratili kako Dražen Kuharović motornom pilom oblikuje skulpture u drvu, dok su se djeca uključila u rad dječje likovne radionice koju je vodio poznati umjetnik Roosevelt Kapović. Prethodno su održane i likovne stvaraonice za djecu i odrasle. Izložbe na otvorenom, među kojima su bili i 3. međunarodni sajam minerala i poludragulja i izložba vina, pratila su brojna glazbena događanja, od javnog snimanja Popevki i štikleca do koncerata zagorskih, pop i rock-sastava. Lepoglavski vatrogasci priredili su Dan otvorenih vrata, a izveli su i pokaznu vatrogasnu vježbu. U svakom slučaju, manifestacija je iznjedrila svu ljepotu narodne baštine i pokazala bogatu turističku ponudu Lepoglave i okolice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije