Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Likvidacija Pukanića

Ponovno svjedoči balističar, čeka se nalaz vještačenja

'01.06.2010., Zupanijski sud, Zagreb - Sudjenje sestorki osumljicenoj za ubojstvo Ive Pukanica i Nike Franjica. Robert Matanic- Robi. Foto: POOL / CROPIX'
'POOL/PIXSELL'
01.09.2010.
u 07:30

Sutkinja Ivana Kršul treba odlučiti hoće li podaci o boravku Sretena Jocića u nizozemskom zatvoru biti dio sudskog spisa

Robert Matanić i društvo optuženo za likvidaciju Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2008. danas će, poslije ljetne stanke, ponovno sjesti na optuženičku klupu zagrebačkoga Županijskog suda. Pred vijećem sutkinje Ivane Kršul danas bi tako svoj dopunski iskaz trebao dati vještak balističar, koji je već prije iskazivao o snajperu nađenom u pretragama. Na snajperu su nađeni otisci prstiju optuženog Bojana Gudurića, a prema optužnici, ubojstvo hicom iz snajpera bila je "rezervna" varijanta, ako ne uspije atentat paklenom napravom.

Osim vještaka, danas bi trebao svjedočiti i čovjek koji je optuženicima iznajmio stan u Petrinjskoj. Taj je stan korišten za praćenje Pukanića, a unajmili su ga davši vlasniku stana lažne podatke o svojim identitetima.

U nastavku suđenja u spis bi trebalo doći i novo telekomunikacijsko vještačenje jer ono koje je do sada napravljeno nije dalo odgovore na sva pitanja stranaka. K tome, sutkinja Kršul trebala bi odlučiti i što će s podacima koji su pribavljeni iz Nizozemske, vezano uz boravak Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam (njemu se sudi u beogradskom dijelu suđenja, op. a.), u nizozemskom zatvoru.

Ondje je nizozemska policija praćenjem Jocićevih aktivnosti i zatvoru i izvan njega snimila i Slobodana Đurovića Kardinala. Pribavljanje tog dokaza predložio je USKOK, kako bi dokazao da Jocić i Đurović, suprotno Đurovićevim tvrdnjama, i poslovno surađuju. Sutkinja mora odlučiti je li taj dokaz u skladu s hrvatskim zakonima te ako jest, hoće li se upotrijebiti u nastavku suđenja.

Komentara 2

AS
as55
08:00 01.09.2010.

Našemu sudstvu treba stotinu godina da riješi i osudi ubojice,kada bi se tako radilo u svim zapadnim zemljama aljkavo kao kod nas optužnica i nerješeni slučajeva bi bilo od Njujorka do Đevđelije

CR
croatica888
09:25 01.09.2010.

Ma sad smišljaju tek kako da ih oslobode... Možete se kladiti da nitko neće biti osuđen. Neće se oni pokrenuti dok im narod s bakljama ne dođe pred vrata. P.s. Ideja, mogli bi na kladionicama imati parove u stilu Matanićić - Jocić, tko će dobiti više i u kojem roku. Ha ha ha ha Pa onda, ide li sudac u Baltazar ili u Intercontinental? A omjer recimo, 3:1, 5:1 za usvajanje žalbe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije