Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

Poništen natječaj za izbor dekana vukovarskog veleučilišta

Poništen je natječaj za dekana Veleučilišta u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić
07.03.2018.
u 17:59

Pojasnio je i kako Statut veleučilišta predviđa da dekana bira Stručno vijeće koje prijedlog kandidata dostavlja na Upravno vijeće

Kako se i očekivalo Upravno vijeće Veleučilišta Lavoslava Ružičke iz Vukovara na današnjoj izvanrednoj sjednici donijelo je Odluku o poništenju natječaja za izbor dekana Veleučilišta. Po riječima dekana Mirka Smoljića radi se o natječaju koji je inače raspisan polovicom siječnja.

-Ovom odlukom Upravno vijeće je izvršilo nasilje nad ustanovom i Statutom vukovarskog Veleučilišta. Ne znam zašto se radi ovo nasilje ali mislim da je cilj nekima u pozadini da se od vukovarskog Veleučilišta napravi slučaj. Sve se moglo „elegantno završiti“ po Statutu tako da se ne izabere niti jedan kandidat, od nas dvoje, koliko se javilo na natječaj, i tako raspiše novi natječaj. Meni mandat istječe u rujnu i ne znam zašto toliko žure, rekao je Smoljić nakon održane sjednice Upravnog vijeća.

Pojasnio je i kako Statut veleučilišta predviđa da dekana bira Stručno vijeće koje prijedlog kandidata dostavlja na Upravno vijeće. Ovo tijelo može donijeti odluku o dekanu ili pak raspisati novi natječaj. U Upravnom vijeću veleučilišta sjedi pet osoba od kojih jedan dolazi iz Stručnog vijeća Veleučilišta, jedan je predstavnik radnika dok preostalu trojicu postavlja Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

-Ovdje se traži poništenje natječaja za što mogućnost ne postoji u Statutu. To je kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti. Kao profesor kaznenog prava upozorio sam članove vijeća da će poništenjem natječaja učiniti kazneno djelo, kaže Smoljić najavljujući da će poslije svega podnijeti kaznenu prijavu protiv onih članova Vijeća koji su glasovali za poništenje natječaja.

Smatra kako iza svega zapravo stoji politika ali nije želio govoriti o konkretnim imenima. Prema njegovim riječima stvari su se počele odigravati nakon raspisivanja natječaja kada je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak smijenila dva člana Upravnog vijeća i imenovala dvojicu novih. Dodaje kako su odmah nakon što su njihovi mandati potvrđeni zatražili poništenje natječaja za izbor dekana što se danas i dogodilo. Nakon održane sjednice Veleučilišta Viktor Gotovac, predsjednik Upravnog vijeća vukovarskog veleučilišta, nije želo davati izjave.

Komentara 1

SD
sdpesticid
23:33 07.03.2018.

hdz&sdss&hns jašu vukovarom.. opcije ? irska ? njemačka ? možda je i mexico povoljan u odnosu na hrvatsku ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije