Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Poništen natječaj za izbor dekana vukovarskog veleučilišta

Pojasnio je i kako Statut veleučilišta predviđa da dekana bira Stručno vijeće koje prijedlog kandidata dostavlja na Upravno vijeće
07. ožujka 2018. u 17:59 1 komentara 365 prikaza
Poništen je natječaj za dekana Veleučilišta u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić

Kako se i očekivalo Upravno vijeće Veleučilišta Lavoslava Ružičke iz Vukovara na današnjoj izvanrednoj sjednici donijelo je Odluku o poništenju natječaja za izbor dekana Veleučilišta. Po riječima dekana Mirka Smoljića radi se o natječaju koji je inače raspisan polovicom siječnja.

za najam Svi pričaju o ovom oglasu za stan na Njuškalu, galerija će vam otkriti zašto

-Ovom odlukom Upravno vijeće je izvršilo nasilje nad ustanovom i Statutom vukovarskog Veleučilišta. Ne znam zašto se radi ovo nasilje ali mislim da je cilj nekima u pozadini da se od vukovarskog Veleučilišta napravi slučaj. Sve se moglo „elegantno završiti“ po Statutu tako da se ne izabere niti jedan kandidat, od nas dvoje, koliko se javilo na natječaj, i tako raspiše novi natječaj. Meni mandat istječe u rujnu i ne znam zašto toliko žure, rekao je Smoljić nakon održane sjednice Upravnog vijeća.

Pojasnio je i kako Statut veleučilišta predviđa da dekana bira Stručno vijeće koje prijedlog kandidata dostavlja na Upravno vijeće. Ovo tijelo može donijeti odluku o dekanu ili pak raspisati novi natječaj. U Upravnom vijeću veleučilišta sjedi pet osoba od kojih jedan dolazi iz Stručnog vijeća Veleučilišta, jedan je predstavnik radnika dok preostalu trojicu postavlja Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

-Ovdje se traži poništenje natječaja za što mogućnost ne postoji u Statutu. To je kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti. Kao profesor kaznenog prava upozorio sam članove vijeća da će poništenjem natječaja učiniti kazneno djelo, kaže Smoljić najavljujući da će poslije svega podnijeti kaznenu prijavu protiv onih članova Vijeća koji su glasovali za poništenje natječaja.

Smatra kako iza svega zapravo stoji politika ali nije želio govoriti o konkretnim imenima. Prema njegovim riječima stvari su se počele odigravati nakon raspisivanja natječaja kada je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak smijenila dva člana Upravnog vijeća i imenovala dvojicu novih. Dodaje kako su odmah nakon što su njihovi mandati potvrđeni zatražili poništenje natječaja za izbor dekana što se danas i dogodilo. Nakon održane sjednice Veleučilišta Viktor Gotovac, predsjednik Upravnog vijeća vukovarskog veleučilišta, nije želo davati izjave.

Zima na Papuku Zima na Papuku 'Čega bih se ja bojao? Koga? Pa 2007. su mi zapalili kuću i istukli mene i ćaću...' Električna zvijer u Ženevi Rimac će 150 novih C_Two prodati za 255 milijuna eura Marina Lovrić Merzel Marina Lovrić Merzel Pamtila je rođendane stranačkih dužnosnika i igrala na njihov ego
Dario Almesberger
Stručnjak za obnovu otkrio koja bi zagrebačka bolnica izdržala jači potres: Sve druge bi se srušile
Boris Miletić
INTERVJU
„Čovjek koji prestane biti čovjek, izgubio je smisao“
  • sdpesticid:

    hdz&sdss&hns jašu vukovarom.. opcije ? irska ? njemačka ? možda je i mexico povoljan u odnosu na hrvatsku ?