Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukob zatvorenika

Policija na Baliju nakon pobune uspjela ponovno zauzeti zatvor

Daniel Sordo
Foto: Reuters
1/2
22.02.2012.
u 12:23

Među 1200 zatvorenika tenzije su nastale prošloga tjedna nakon borbe noževima između dvojice suparnika. Borba je izazvala razdor među širom zatvorskom populacijom

Dijelovi zatvora Krobokan na indonezijskom otoku Baliju pretvoreni su u pougljene ruševine nakon što su pobunjeni zatvorenici jučer zauzeli zatvor i zapalili urede uprave. Policija je danas upala u prostore zatvora i ponovno preuzela kontrolu, javlja Reuters, a nekolicina ozlijeđenih zatvorenika vozilima hitne pomoći prevezena je u obližnju bolnicu.

Najmanje dvojicu zatvorenika policija je nastrijelila u noge nakon što ih je po ulasku u zatvor napala rulja naoružana srpovima i ciglama. Kako bi ponovno preuzele kontrolu nad zatvorom, vlasti su isključile struju u zatvoru, a protiv nasilnih zatvorenika upotrijebljen je i vodeni top.

Policija je nakon ponovnog zauzimanja zatvora izložila puške koje su, kako tvrde, zatvorenici ukrali čuvarima tijekom pobune.

Među 1200 zatvorenika tenzije su nastale prošloga tjedna nakon borbe noževima između dvojice suparnika. Borba je izazvala razdor među širom zatvorskom populacijom, a ubrzo se pretvorila u sukob dviju suprotstavljenih skupina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije