Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krivotvorenje COVID potvrda

Policija i USKOK oglasili se u povodu nove akcije: 'U tijeku su uhićenja više osoba'

Zagreb: Danas odluka o prvom koraku potrebnom za ukidanje covid potvrda
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
28.09.2022.
u 12:41

Kako se navodi iz PUZ-a, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih osoba bit će podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a osumnjičenici će biti predani pritvorskom nadzorniku

Policijska uprava zagrebačka i USKOK oglasili su se priopćenjima uvezi s novom akcijom u kojoj je uhićeno desetak osoba zbog krivotvorenje i preprodavanja COVID potvrda tijekom pandemije. 

– Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Ravnateljstvom policije, Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su jutros realizaciju opsežnog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje na počinjenje koruptivnih kaznenih djela vezanih uz izdavanje COVID potvrda. Na području Policijske uprave zagrebačke te Policijske uprave krapinsko-zagorske, u tijeku su uhićenja više osoba te provođenje hitnih dokaznih radnji – navodi policija. 

Kako se dodaje iz PUZ-a, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih osoba bit će podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a osumnjičenici će biti predani pritvorskom nadzorniku.

USKOK je priopćio kako su "uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PU zagrebačkom". 

– Navedene radnje provode se na području Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije, a odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela vezana za neosnovano izdavanje potvrda za COVID-19. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost – naveo je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Više o slučaju pročitajte OVDJE

VIDEO Zbog krize prijeti nestašica ovih proizvoda. Stručnjak otkriva što će prvo nestati u Hrvatskoj

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Krabat
Krabat
13:10 28.09.2022.

Pa ovo je stvarno cirkus, covid potvrde, država je na koljenima jer banditi u odjelima koji vode državu 30 godina kradu milijarde a mup se igra sa nekim izmišljemin potvrdama, taj mup je isto ništ koristi

Avatar Yu-te-lad
Yu-te-lad
13:27 28.09.2022.

Samo tako... udri po kriminalcima! Mora neko i u zatvor. Nismo svi u hdz-u pa kad namjestimo natječaj od 130 milijuna kuna dobijemo ukor ili dobrotvorni rad.. a glavni akter se vrati u sabor i doktorira na sveučilištu sa sjevera... Pobočnici naravno nastave voditi grad...

Avatar VLbriše
VLbriše
12:53 28.09.2022.

Tko su te delije ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije