Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA POLICIJSKO-USKOČKA AKCIJA

Uhićeno 10-ak osoba za koje su sumnja da su bili dio grupe koja se bavila krivotvorenjem COVID potvrda

Zgrada Opće bolnice Karlovac u kojoj se nalazi Covid odjel
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
28.09.2022.
u 10:49

Prema neslužbenim informacijama pretragama mobitela određenih osumnjičenika nakon uhićenja lani, nađeni su podaci iz kojih  se može zaključiti i da su lažirane COVID potvrde nabavljale i neke osobe iz društveno-političkog života

Desetak osoba uhićeno je u najnovijoj policijsko-uskočkoj akciji na širem područja Zagreba. Prema prvim informacijama sumnjiče se za primanje i davanje mita, a neslužbeno se spominje da je riječ organizirano kriminalnoj skupini u sklopu koje su se tijekom pandemije krivotvorile i preprodavale COVID potvrde. Za kolike sume za sada nije poznato.

Prema neslužbenim informacijama riječ je o nastavku priče s kraja prošle godine kada su uhićene neke osobe, a među njima  je bila i medicinska sestra P.R. koja je radila na punktovima za cijepljenje te se sumnjičila da je izdavala COVID potvrde  osobama koje zapravo nisu bile cijepljene. Lani u studenom policija je bila uhitila također 10-osoba na čelu s P.R. zaposlenom u jednom zagrebačkom Domu zdravlja.

Nju se tada sumnjičilo  za krivotvorenje isprva i zloporabu položaja,  jer je tijekom listopada lani koristila svoje ovlasti kako bi u informacijski sustav u kojem su se pohranjivali podaci o cijepljenim osobama, netočno unijela podatke za više osoba. Navela je da su cijepljene tijekom kolovoza što nije bilo točno. Osim nje tada je bio uhićen i I. Dž., neka vrsta posrednika, koji joj donosio novac za "usluge" koja je obavila. Na temelju tih podataka izrađene su lažne COVID potvrde koje su potom bile preuzimane u ljekarnama i slane dalje na određene e-mejl adrese, kako bi ih krajnji korisnici mogli koristiti prilikom prelaska granica.  Tada je među onima koji su nabavili lažnu COVID potvrdu bio i jedan poduzetnik, a P.R. i I.DŽ. tada su bili uhićeni i pritvoreni.

Nakon nekog vremena su pušteni da se brane sa slobode i postupak je tada protiv njih vodio ODO. No očito  je tijekom istrage policija našla nešto zbog čega je sada predmet preuzeo USKOK.  

Prema neslužbenim  informacijama pretragama mobitela određenih osumnjičenika nakon uhićenja lani, nađeni su podaci iz kojih  se može zaključiti i da su lažirane COVID potvrde nabavljale i neke osobe iz društveno-političkog života. Možda je to razlog zašto je sada slučaj preuzeo USKOK. Uglavnom, osobama koje su zahvaćene novom policijsko uskočkom akcijom, a prema neslužbenim informacijama među njima su opet P.R. i I.DŽ., istražitelji  pretražuju stanove, vozila, radna mjesta, a kada sve to bude okončano bit će dovedeni na ispitivanje.

Ključne riječi

Komentara 42

Avatar kvasac60
kvasac60
09:33 28.09.2022.

A koje su prave covid potvrde??Danas si negativan,a sutra već pozitivan,ali važno je bilo da imaš covid potvrdu.

ZV
zvezdomor
09:38 28.09.2022.

Bog blagoslovio svakog onog koji je bližnjeg spasio od cijepljenja.

AA
Aartur
10:17 28.09.2022.

Kad će se ispitati koruptivne radnje oko naručivanja 10 milijuna prekomjernih doza koje sad trunu po skladištima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije