Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Pokušao izbjeći plaćanje alimentacije za svoje dijete, pa se domišljato dosjetio kako prevariti sustav

Jordan će morati dati novac za alimentaciju koju duguje i dobio je uvjetnih godinu dana zatvora s rokom kušnje od 18 mjeseci,
11. studenoga 2019. u 13:30 2 komentara 1248 prikaza
Otac i dijete
Foto: GettyImages
Pogledajte galeriju 1/5

Mnogi su se pokušali izvući od plaćanja alimentacije, međutim pokušaj britanskog vatrogasca zasigurno će ući u anale kao jedan od najdomišljatijih. Očinstvo mu se dokazalo, ali njegov neuspjeli pokušaj umalo ga je poslao i u zatvor. 

ZATVOR ZA VOZAČA VIDEO Policija objavila snimku kao upozorenje. 'Bila sam uvjerena da ću umrijeti'

Naime, 33-godišnji Simon Jordan tvrdio je kako nije otac djeteta kojeg je imao s medicinskom sestrom i pristao je na test očinstva kako ne bi morao platiti 16 tisuća funti alimentacije. Unovačio je svojeg prijatelja 33-godišnjeg Jason Leeja Colesa budući da njih dvojica izgledaju izuzetno slično jedan drugom. Coles mu je dao DNK uzorak kako bi prevarili sustav, međutim majka djeteta inzistirala je da je on otac i socijalna služba pokrenula je istragu. 

Otkrili su prijevaru i dvojica muškaraca završila su na sud, gdje su priznali urotu za počinjenje prijevare. Jordan će morati dati novac za alimentaciju koju duguje i dobio je uvjetnih godinu dana zatvora s rokom kušnje od 18 mjeseci, te će morati odraditi 200 sati društveno-korisnog rada. Njegov prijatelj je pak dobio uvjetnih šest mjeseci zatvora s rokom kušnje od godinu dana, te će morati odraditi 200 sati društveno-korisnog rada. 

PRESLATKO Snalažljiva curica imala je odgovor za svako pitanje o tome kako se vratila kući u tuđoj jakni

- Ljudi moraju preuzeti odgovornost za dijete bez obzira kakve su okolnosti. Ako sad prihvaćate da ste otac, onda je ovo bio pokušaj da izbjegnete plaćati alimentaciju predajući uzorak koji bi pokazao da niste otac. Vrlo dobro ste znali da će pozitivan test dokazati vaše očinstvo što bi rezultiralo u plaćanju alimentacije za dijete - izjavio je sudac Peter Barrie na suđenju, prenosi Metro. 

sprovod za 30 ljudi
Svijet se danas oprašta od princa Philipa: Kraljica naredila da se braća Harry i William razdvoje
G
PASTELNO PROLJEĆE
Guess nagradni natječaj - uslikaj svoju kombinaciju i osvoji nagrade!